GLAVU JOJ JE LUPAO O LAVABO, A ONDA JE BACIO NA POD: Počinje suđenje monstrumu koji je pretukao tinejdžerku u Zadru
Daruvarac je brutalno pretukao devojku, Foto: Facebook printscreen

nasilje nad ženama

GLAVU JOJ JE LUPAO O LAVABO, A ONDA JE BACIO NA POD: Počinje suđenje monstrumu koji je pretukao tinejdžerku u Zadru

U dva navrata je devojku uhvatio za kosu i bacio na pod, pa je više puta udario nogom u telo i glavu nanevši joj teške telesne povrede

Objavljeno:

Na Opštinskom sudu u Zadru počelo je suđenje 31-godišnjem Darku Kovačeviću Daruvarcu zbog brutalnog premlaćivanja 18-godišnje Zadranke, piše Zadarski.hr.

Odmah nakon sto je Daruvarac u lisicama doveden iz zadarskog pritvora, u sudnici se u pratnji Dragane Marine iz Odeljenja za podršku žrtvama pojavila i 18-godišnja Zadranka koju u ovom postupku zastupa zadarski advokat Milan Petričić.

Daruvarčev advokat Andrej Korljan zatražio je od Vrhovnog suda izuzeće zadarskog suda zbog atmosfere linča kojeg su stvorili novinari, a nakon toga zatražio je i izuzeće suca Šimića, predsednice suda Ane Mišlov i predsjdnika Županijskog suda Borisa Babića.

- Ovaj postupak je od početka opterećen velikim interesom medija. Nasilje se ne smije tolerisati, ali u javnosti je optuženik prikazan kao najveći zločinac i stvorena je atmosfera linča. Očekuje se njegova drakonska kazna. U takvoj atmosferi se teško može biti nepristran - rekao je Korljan, tražeci da se postupak prebaci na Opštinski sud u Šibeniku.

Suđenje je odloženo do odluke Vrhovnog suda o zatraženim izuzećima.

Zadranin čija je fizička okrutnost šokirala Hrvatsku tereti se za počinjenje kaznenog dela protiv života i tela teškom telesnom povredom, kao i kazneno delo protiv lične slobode pretnjom.

Mladoj Zadranki najpre je 28. maja 2018., zapretio na način da je u jedan ugostiteljski objekt u Zadru doneo ručnu bombu, pa joj je rekao da će ubiti nju i njenu porodicu ako ga prijavi policiji.

Potom je 13. juna oko 21 sat, kad je došla u ugostiteljski objekt, Zadranku udario rukom u potiljak i za njom otišao u toalet optužujući je za varanje.

U nameri da je teško telesno povredi, počeo je udarati šakama po glavi, a kad je ona pobegla u drugi toalet, ušao je za njom i udarao je šakama u glavu, a potom je uhvatio rukama za glavu i nekoliko puta njenom glavom udario o umivaonik.

Zadranka je potom poegla u kafić a on je potom u dva navrata uhvatio za kosu i bacio na pod, te je više puta udario nogom u telo i glavu nanevši joj teške telesne povrede.

Fotografije neviđene brutalnosti šokirale su Hrvatsku. S obzirom na to da je njena majka optužila zadarsku policiju za zataškavanje celog slučaja, Ministarstvo unutarašnjih poslova poslalo je u PU zadarsku unutrašnju kontrolu, koja je rezultovala postupcima protiv četvorice zadarskih policajaca zbog propusta u postupanju.

Nadzorom su, naime, utvrđene nepravilnosti u postupanju koje se odnose na dinamiku i ažurnost u samom postupanju, i nepravodobno provođenje nekih radnji u postupku, a koje nisu uticale na kvalitetu ili zakonitost postupanja.

(Espreso.co.rs/Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.