POZVALA NA JEDINSTVO KAO U DOMOVINSKOM RATU: Kolinda se obratila hrvatskim veteranima - BRANITELJIMA!
Foto: EPA/ Georgi Licovski

HRVATSKA

POZVALA NA JEDINSTVO KAO U DOMOVINSKOM RATU: Kolinda se obratila hrvatskim veteranima - BRANITELJIMA!

Ona je rekla da su mnogi veterani, koje u Hrvatskoj nazivaju braniteljima, ugradili život u "temelje Lijepe naše noseći sa sobom ideal uređene, pravedne i prosperitetne Hrvatske"

Objavljeno:

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović pozvala je danas na jedinstvo kakvo su Hrvati imali u Domovinskom ratu radi kritičkog sagledavanja grešaka koje su učinjene u dosadašnjem razvoju zemlje.

Obraćajući se na centralnoj proslavi Dana Hrvatske ratne mornarice u Pločama, predsednica, koja je i vrhovni komandant Oružanih snaga Hrvatske, je rekla da je jedinstvo u Domovinskom ratu bilo osnov stvaranja hrvatske države, te da je takvo jedinstvo u svim oblastima potrebno i danas kako bi, kako je rekla, izgradili Hrvatsku za kakvu su se borili hrvatski veterani.

Ona je rekla da su mnogi veterani, koje u Hrvatskoj nazivaju braniteljima, ugradili život u "temelje Lijepe naše noseći sa sobom ideal uređene, pravedne i prosperitetne Hrvatske" i zato, istakla je, ne smeju biti ni zaboravljeni ni iznevereni.

"Još manje smemo izneveriti našu decu i mlade, za čiju smo budućnost odgovorni. Stoga greške koje smo učinili u dosadašnjem razvoju moramo kritički sagledati, priznati i ispravljati", poručila je Grabar-Kitarović, preneli su hrvatski mediji.

BONUS VIDEO: ESPRESO u akciji SMS za Dukija!

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.