SINOVIMA HRVATSKIH TAJKUNA JE SVE DOZVOLJENO: Zaboravite bogate klince Rusije, ONI su razmažena DECA MOĆNIKA kojima zakon ne može ništa!
Foto: Profimedia

deca hrvatske

SINOVIMA HRVATSKIH TAJKUNA JE SVE DOZVOLJENO: Zaboravite bogate klince Rusije, ONI su razmažena DECA MOĆNIKA kojima zakon ne može ništa!

Deca moćnika aktivna su na Fejsbuku, Instagramu i drugim društvenim mrežama gde objavljuju fotografije koje svedoče o lagodnom životu

Objavljeno: 20:34h

Ne trebaju nam “Bogati klinci Instagrama” iz Azije, Hrvatske ili Bosne i Hercegovine - mi imamo decu lokalnih moćnika, političara, preduzetnika i slično, koja s vremena na vreme osvanu u medijima i to ne zbog svojih izvanrednih poslovnih, obrazovnih ili humanitarnih podviga, već kao čisti prikaz nezamislive moći prosečnom građaninu, piše portal 100posto.hr.

Deca moćnika aktivna su na Fejsbuku, Instagramu i drugim društvenim mrežama gde objavljuju fotografije koje svedoče o lagodnom životu, praćene podsmehom spram onih koji se drznu da zadirnu u njihov svet i sve ono na što misle da imaju pravo.

HVALIO SE OČEVOM PLATOM

foto: Printscreen/Facebook

Kako prenosi 100posto.hr, u Vinkovcima je prošle nedelje brutalno pretučen mladić koji je sada van životne opasnosti. Incidentu je prisustvovao Domagoj Culej, sin HDZ-ovog saborskog zastupnika Steve Culeja, a prema navodima policije dobiće krivičnu prijavu, kao i svi drugi koji su bili tamo. Domagoj Culej nije učestvovao u tuči, a kako kaže Stevo Culej policija je ustanovila da njegov sin nije imao nikakav kontakt s pretučenim mladićem.

Stevo Culej je sam sina odveo na policiju i pričekao da se završi sa obradom slučaja. Stevo Culej takođe tvrdi kako postoji snimak kamere koja potvrđuje da njegov sin nije umešan. Domagoj Culej je od ranije poznat javnosti, a posebno zbog aktivnosti na društvenim mrežama gde se u statusima, koji su čak bili javni, pohvalio tatinom platom koja ne iznosi "sramotnih" 14.500 kuna (malo manje od 2.000 evra).

OPRAVDANJE ZA SVAKI ISPAD

Međutim, Stevo Culej ima objašnjenje za svaki nestašluk svoga sina, pa je tako ovaj ispad objasnio sinovljevom frustracijom proživljenom nakon medijskih napada na oca, dodajući da su Domagoja ga ljudi nazivali sinom "uhleba" (osoba koja prima platu iz državnog proračuna za rad koji ne rezultira stvaranjem dodatne vrednosti u smislu proizvodnje dobara ili pružanja usluga koji korisnicima istih povećava kvalitetu života), lopova i slično. Kad je

Domagoj čestitao Novu godinu svojim prijateljima na Fejsbuku citatom pjesme "Jasenovac i Gradiška stara", Stevo Culej je rekao kako je sinu objasnio da nije vreme da se takve stvari puštaju i da se to slušalo u nekom posleratnom periodu.

Svi su navedeni statusi nakon objavljivanja u medijima obrisani, a Domagojev profil očišćen od spornih komentara i fotografija. Na Instagramu se može se videti tek nekoliko fotografija njega samog, blistavog tamnoplavog BMW-a i novčanica koje većina građana na takvoj hrpi ne vidi u svom radnom ili životnom veku, navodi 100posto.hr.

OKRŠAJI SA ZAKONOM

Ipak, Domagoj Culej bar nije punio novine zbog žestokih okršaja sa zakonom, što se za druge tatine sinove ne može reći. Tako se Hrvoje Đakić, sin zastupnika Josipa Đakića, tri puta zaleteo autom u čoveka. Hrvoje je pravosnažno osuđen u Zadru zbog pokušaja ubistva Zadranina Predraga Vukčevića na ostrvu Ugljanu u januaru 2010. Nakon svađe i koškanja pred diskotekom, Hrvoje se – pod uticajem alkohola –zaleteo automobilom na Vukčevića, a uspeo je da ga udari u trećem naletu. Dobio je uslovnu zatvorsku kaznu od 10 meseci jer je bio otac dvoje maloletne dece i veoma pijan.

Vladimir Arlović, sin današnjeg ustavnog sudije Mate Arlovića je 2005. skakao i urinirao po vozilu u kojem su bile dve devojke ispred noćnog kluba u koji ga obezbeđenje nije pustilo. Vladimir je još 2002. kao maloletnik udario policajca koji je intervenisao zbog narušavanja javnog reda i mira u dvorištu osnovne škole.

SINOVI TAJKUNA BRUTALNIJI

U poređenju sa decom političara, naslednici tajkuna su brutalniji - 2002. i 2007. Tri mlade devojke poginule su u udesima dok su za volanom automobila sedeli sinovi poznatih preduzetnika, podseća 100posto.hr.

Ivan Primorac, sin tajkuna Marijana Primorca, je 2002. – kad je imao 17 godina - automobilom udario maloletnu Anu Andrijašević i Katu Erceg, koje su tada poginule. Kazna od dve i po godine smanjena mu je za šest meseci sa šokantnim obrazloženjem da on dolazi “iz porodice društveno prihvatljivog ponašanja” i da je uspešan student fakulteta u inostranstvu.

Ivan je odležao 22 meseca u pulskoj Valturi nakon čega je otišao na školovanje u švajcarski Lucern. Prvi blindirani BMW, u kojem se bivši premijer Ivo Sanader vozio od 2004. do 2007. i koji je vredan 4,2 miliona kuna, poklonio mu je otac, koji je to priznao i USKOK-ovim istražiteljima.

Hrvoje Žužić, sin velikogoričkog tajkuna Željka Žužića, je 2007. sa 2,15 promila alkohola u krvi, vozeći BMW brzinom od 111 kilometara na sat, izazvao nesreću u kojoj je poginula 19-godišnja Ružica Pavić, a njen dečko teško povređen. Žužić je osuđen na pet godina zatvora, a pušten je više od godinu dana ranije jer se uzorno ponašao i zato što mu se u zatvoru pogoršalo psihičko stanje.

Bonus video:

Espreso tviter - Vesna Rivas

(Espreso.co.rs/100posto.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.