UMRO MATIJA RAOS: Mladi genijalac izgubio bitku sa opakom bolešću
Foto: Facebook

tragična sudbina

UMRO MATIJA RAOS: Mladi genijalac izgubio bitku sa opakom bolešću

Matija je od opasnog karcinoma obolio u junu prošle godine

Objavljeno:

Matija Raos, predsednik i osnivač Hrvatskog društva nezavisnih profesionalaca, koji se poslednjih godinu dana borio sa karcinomom debelog creva, izgubio je bitku sa opakom bolešću.

Vest o njegovoj smrti jutros je objavljena na Facebook stranici Hrvatskog društva nezavisnih profesionalaca.

- Matija Raos je juče zauvek zaspao. U 14.50 sati, 26. avgusta, naš je Matija napustio ovaj svet. Njegova hrabrost, upornost, strast za životom, porodična i prijateljska ljubav, kao i neograničena podrška nisu pomogli da pobedi bolest. Njegova empatija i volja da uvek bude ruka pomoći zauvijek će živeti kroz svaku osobu koju je dotaknuo i kroz životno delo koje nama ostavlja, Matijina energija zauvek će biti s nama - napisali su.

Matija je od opasnog karcinoma obolio u junu prošle godine. Njegovi prijatelji, porodica i poznanici krajem godine pokrenuli su crowfunding kampanju s obzirom da je reč o skupom i dugotrajnom lečenju.

Matija je bio poznat kao nezavisni profesionalac - freelancer. Hrvatsko društvo nezavisnih profesionalaca (HDNP), čiji osnivači su Matija i nekolicina njegovih saradnika i saradnica, ima zadatak, između ostalog, da podstakne razgovor o statusu freelancera u Hrvatskoj, problemima s kojima se susreću, stvaranju adekvatnijeg pravnog okvira u smislu stvaranja boljeg i sigurnijeg okruženja za rad freelancera.

Od Matije se oprašataju prijatelji, kolege i sradnici.

- Neizreciv gubitak. Dirnuo je toliko ljudi. Hvala ti Matija za sve što si me naučio. Hvala ti na svemu što si mi dao. Hvala što si bio deo mog života. Hvala za sve. Ostaješ u nama, obećavam - jedna je od objava na Facebooku ispod vesti o njegovoj smrti.

Matija je pre mesec dana putem Facebooka prijatelje obavestio kako mu se rak proširio. Bila je to jedna od poslednjih njegovih objava.

(Espreso.co.rs/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.