PRE 23 GODINE POSLAO JE PISMO I POKLONE DEVOJČICI SA BALKANA: Pre nekoliko dana, ONA MU SE JAVILA NA FEJSBUKU! (FOTO)
Foto: Facebook

neverovatno!

PRE 23 GODINE POSLAO JE PISMO I POKLONE DEVOJČICI SA BALKANA: Pre nekoliko dana, ONA MU SE JAVILA NA FEJSBUKU! (FOTO)

- Danas mi se dogodilo nešto zaista neverojatno - počeo je on svoju priču

Objavljeno:

Amerikanac Endrju Pjotrovski kao sedmogodišnji dečak poslao je pismo i nekoliko poklona anonimnom detetu, u organizaciji crkve u koju je išla njegova porodica. Njegovo pismo i igračke dobila je devojčica Kristina Brunjai iz Hrvatske.

Prošlog meseca, 23 godine kasnije, Kristina se javila Endrjuu na Facebooku. Napisala je da je njegovo pismo i poklone dobila dok je u Hrvatskoj trajao rat i da su joj puno značili - imala je "osećaj da tamo negde postoji neko kome je stalo".

- Ćao, zovem se Endrju. Nadam se da ti se sviđaju igračke. Imam sedam godina. Volim košarku. Volim da se igram, a ti? Srećan Božić - stajalo je u pismu dečaka.

Njegov post s Facebooka prenosimo u celosti:

"Danas mi se dogodilo nešto zaista neverovatno. Na Facebooku sam dobio poruku od nekoga koga ne poznajem, a kako sam oprezan s tim stvarima, krenuo sam da je obrišem. Međutim, hteo sam da pogledam fotografiju jer sam prokleto radoznao.

Ispalo je da sam kao sedmogodišnjak napisao pismo anonimnom detetu i poslao neke poklone u okviru inicijative crkve koju je pohađala moja porodica. Poklon i pismo poslati su maloj devojčici Kristini u Hrvatsku. Nekako, ne znam kako, ona je sačuvala to pismo sve ove godine i potražila me na Facebooku.

Adresu koju sam joj dao ne koristim još od srednje škole.

Rekla mi je da je dobila moje pismo za vreme rata i da su pismo i pokloni snažno uticali na njen život - osećala je kao da tamo negde postoji neko kome je stalo.

To samo pokazuje - budite dobri jedni prema drugima. Možemo imati veći uticaj na ljude nego što smo ikada pomislili. Čak i ako nikada ne saznaš šta si postigao s nekim činom dobrote, možeš biti siguran da je to nekome nešto značilo.

P.S. I dalje volim košarku, i dalje volim da se igram. Neke stvari se nikad ne menjaju. :)"

Njegov post izazvao je je mnoštvo pozitivnih komentara, a nakon što je o ovom događaju pisao Chicago Tribune, Endrjuu su počeli da se javljaju nepoznati ljudi i zahvaljuju što je podelio svoju priču s javnošću.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.