OVO JE POLITIČARKA KOJA JE PIJANA IZAZVALA UDES U KOJEM JE POGINULA JEDNA OSOBA: Povređeno još dvoje, od kojih je jedno DETE!
Foto: Printscreen Youtube

NIJE JOJ PRVI PUT

OVO JE POLITIČARKA KOJA JE PIJANA IZAZVALA UDES U KOJEM JE POGINULA JEDNA OSOBA: Povređeno još dvoje, od kojih je jedno DETE!

Vera Begić Blečić i prošle godine je pod uticajem alkohola, izazvala saobraćajnu nesreću

Objavljeno:

Stravična nesreća u kojoj je život izgubio 41-godišnji Igor Soldatić iz Umaga, a njegova tri godine mlađa supruga i dete zadobili povrede epilog je priče koju je nekoliko minuta pre ponoći u noći na četvrtak "započela" pijana 36-godišnji vozač ženskog pola Pežoa iz Rijeke na Istarskom ipsilonu. Iako policija nije otkrila identitet vozača, kako saznaje Večernji.hr, reč je o Veri Begić Blečić, sekretarka za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke, te članici Predsedništva Foruma žena SDP-a. Vojko Obersnel, gradonačelnik Rijeke izrazio je žaljenje zbog tragedije i uputio saučešće porodici i prijateljima poginulog vozača. Dodao je kako je i sam čuo da je nesreću verovatno skrivila sekretarka u njegovoj gradskoj upravi, Vera Begić Blečić, pa ju je, do okončanja službene istrage, suspendovao. O daljim koracima odlučiće, kako je kazao, nakon rezultata istrage.

Vera Begić Blečić i prošle godine je pod uticajem alkohola, izazvala saobraćajnu nesreću. Tada je napustila mesto nesreće, a izazvala ju je službenim autom. Nakon što se sudarila s automobilom u kojem je bila majka s petero dece, među kojom je bila i šestomesečna beba, policija ju je pronašla nakon pet sati istrage i utvrdila da je imala 0,42 promila alkohola u krvi. Zatvoreni ulazi na auto-put

U jučerašnjoj nesreći ona je na Istarski ipsilon ušla na naplatnoj rampi Nova Vas i, umesto da krene na sever, krenula je u pogrešnom smeru, prema Puli. Iako su odmah zatvoreni svi ulazi na auto-put, te su aktivirane i poruke upozorenja, tragedija se dogodila vrlo brzo. Prvo je vozač automobila riječkih registarskih oznaka, kojoj je nakon tragedije u krvi izmeren čak 1,81 promil alkohola u krvi, zakačila automobil slovenačkih tablica.

– U nepreglednom zavoju vozačica je bočnim levim ogledalom udarila u bočno levo ogledalo automobila škoda slovenačkih oznaka, kojim je iz suprotnog smera upravljao 31-godišnjak, a potom je nastavila vožnju u suprotnom smeru prema mostu Mirna, nakon čega je prednjim delom vozila udarila u zaštitnu ogradu, koja razdvaja istočnu prometnu traku od zapadno – objavila je istarska policija. Udarac u ogradu odbio ju je, pa se frontalno sudarila s pežoom pulskih tablica, koji joj je nailazilo iz suprotnog smera. Od siline udarca pulski se pežo okrenuo na bočnu stranu, dok je pijani vozač svojim autom udarila u zaštitnu ogradu. Vozač je od povreda na mestu događaja preminuo, njegovi saputnici, 38-godišnjakinja i dete, prevezeni su u riječku bolnicu, gde je utvrđeno da su lakše povređeni. S lakšim povredama prošla je i 36-godišnja vozačica, protiv koje se zbog sumnje da je počinila krivično delo izazivanja saobraćajne nesreće u podnosi krivična prijava nadležnom državnom tužilaštvu.

Bonus video

Espreso intervju nedelje - Miloš Jovanović

(Espreso.co.rs/ Večernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.