BAJAGU PONOVO ZABRANILI U HRVATSKOJ: Optužbe koje su na njegov račun uputile PUME su potpuno NEVEROVATNE!
Foto: Dragana Udovičić

SITUACIJA SE NE SMIRUJE

BAJAGU PONOVO ZABRANILI U HRVATSKOJ: Optužbe koje su na njegov račun uputile PUME su potpuno NEVEROVATNE!

Bajaga je u sklopu Špancirfesta u Varaždinu koncert trebalo da održi koncert 17. avgusta

Objavljeno: 07:50h

Bajaga je opet zabranjen u Hrvatskoj, ovoga puta u Varaždinu.

Zbog pritiska braniteljskih udruženja Momčilo Bajagić Bajaga nije održao koncert na Danima piva u Karlovcu, a sada su se uoči njegovog najavljenog nastupa na Špancirfestu u Varaždinu oglasili iz 7. gardijske brigade 'PUMA'.

- Smatramo kako je krajnje uvredljivo za sve Varaždinke i Varaždince, a posebno za hrvatske branitelje, organizovati nastup srpskog pevača Momčila Bajagića-Bajage koji je tokom Domovinskog rata zajedno sa ostalim izvođačima iz Srbije otvoreno podupirao velikosrpsku agresiju - stoji u njihovom saopštenjima.

U petak, prvog dana te manifestacije na pozornici Stari grad trebao je nastupiti Parni valjak, ali zbog bolesti Akija Rahimovskog nastupiće Bajaga, što je najavljeno još u julu, kad nije bilo reakcija.

Inače, Bajaga je već dva puta nastupio na Špancirfestu u Varaždinu 2010. i 2015., pred nekoliko desetaka hiljada ljudi.

- Pre 23. godine u Varaždinu dočekani smo kao heroji koje se slavilo, bacalo cveće, a danas izgleda kao da se sve to zaboravilo. Vredi li danas neko ko dolazi na jedan dan u Varaždin kako bi animirao ljude više nego što vrede živi heroji, ranjenici i zarobljenici koji su branili iste te ljude pre 23. godine? Danas kada se zna kako je dotični svojim pesmama veličao četništvo i ljude koji su ubijali po našoj zemlji, potrebno je zapitati se kakav primer dajemo sami sebi, našim braniteljima i njihovim porodica, našim mladima koje je potrebno učiti kako se teško stvarala naša domovina? Danas kada su odnosi sa Srbijom sve gori jer njihova politika ni dan danas nije se promenila prema Hrvatskoj, a mi se opet kao kroz istoriju međusobno svađamo, i to radi jednog pevača. Štaviše, promislimo o osećajima porodica 175-orice poginulih i nestalih hrvatskih branitelja i porodica ubijenih prilikom oslobađanja grada Varaždina, županije i širom Lepe naše koje zasigurno ne žele slušati repertoar dotičnog nad grobovima svojih sinova, muževa, očeva....Ponavljamo još jednom, nismo ni za kakve zabrane, no neki red i poštovanje bi trebao postojati. Jer ukoliko sami sebe ne poštujemo, što možemo očekivati od drugih - piše u saopštenju Puma.

Bajaga će u sklopu Špancirfesta u Varaždinu koncert održati 17. avgusta.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Večernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.