ŽENA BEZ BLAMA: Kolinda opet uzela medalju koja nema nikakve veze s njom, pa trku lađama uporedila sa Domovinskim ratom?! (FOTO)
Foto: AP

Samo u nju svi da gledaju

ŽENA BEZ BLAMA: Kolinda opet uzela medalju koja nema nikakve veze s njom, pa trku lađama uporedila sa Domovinskim ratom?! (FOTO)

Hrvatska predsednica voli da je u centru pažnje, pa je to i sada pokazala kada je dobila medalju za koju nema baš nikakve zasluge

Objavljeno: 14:02h

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović još jednom je pokazala da nema problema s preuzimanjem zasluga za uspehe s kojima nema baš nikakve veze.

Nakon sada već čuvenog izlaska na pozornicu HNK i neukusnog ljubljenja pehara svjetskih prvaka u fudbalu nakon finala SP-a u Rusiji, predsednica Grabar-Kitarovićić je u subotu ponosno pozirala s medaljom namenjenom pobednicima Maratona lađa na Neretvi, piše "Index.hr".

Predsednica, koja je bila pokroviteljica manifestacije, takmičenje nije pratila kao obični ljudi, nego s posebnog broda, i to u društvu ministra obrane Damira Krstičevića, HDZ-ovca Branka Bačića, zagrebačkog gradonačelnika i USKOK-ovog optuženika Milana Bandića.

Pre početka trke Kolinda je održala govor u kojem je Maraton lađa uspela povezati s uspehom "Vatrenih" u Rusiji i - Domovinskim ratom.

- Kad je reč o Maratonu lađa, on nas povezuje s tradicijom Domovinskog rata i, isto tako, povezuje nas s daljnjom prošloću, s vitezovima, odnosno lađarima kneza Domagoja koji su se pokazali kao tvrd orah svima koji su pokušali osvojiti naše hrvatske krajeve. U duhu te tradicije koja je postala ne samo nacionalni brend, već je poznata i prepoznata izvan granica, želim da danas prođe svima srećno i da svi imaju uspeha i da, u duhu onoga što nam je pokazao izbornik Dalić i naši Vatreni, svi danas imaju srce vatreno - rekla je predsjednica uoči Maratona lađa, ne pojasnivši tačno kakve veze Maraton lađa ima s Domovinskim ratom.

No, to je bio tek početak još jednog Kolindinog šoua. Naime, po završetku trke su članovi pobedničke ekipe Stablina odlučili jednu od medalja okačiti oko vrata hrvatske predsednice.

I dok bi neko drugi pristojno odbio da uzme medalju za uspeh s kojim nije imao baš nikakve veze, taj neko nije hrvatska predsednica.

Kolinda je tako nakon dodele medalja ponosno pozirala s medaljom za koju nije niti mrdnula prstom, baš kao što je u zagrebačkom HNK izašla na poklon publici nakon premijere "Labudovog jezera", na opšte zgražavanje publike.

No, ni tu nije bio kraj Kolindinom preuzimanju zasluga za tuđi uspeh. Tako se u izjavi po završetku ceremonije pohvalila da joj je pobednička ekipa rekla kako im sreću donela upravo - predsednica.

- Znate da ne smem za nikoga posebno navijati, ali drago mi je da su momci (iz pobedničke posade Stabline) rekli da sam im donela sreću - rekla je Grabar-Kitarović.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.