U JASENOVCU NIJE BILO TOLIKO STRAŠNO?! Na javnoj televiziji opravdavao ZLOČINE, niko ne reaguje!
Foto: Printscreen

SKANDAL

U JASENOVCU NIJE BILO TOLIKO STRAŠNO?! Na javnoj televiziji opravdavao ZLOČINE, niko ne reaguje!

HRT se danas ogradio od gostovanja Vukića

Objavljeno:

HRT je juče u emisiji "Dobar dan, Hrvatska", koju uređuje kontroverzna Karolina Vidović Krišto, ugostio poznatog filoustaškog revizionistu, Igora Vukića, inače i sekretara udruženja Društvo za istraživanje trostrukog logora Jasenovac.

Oni se svim snagama trude da opravdaju, umanje ili negiraju zločine ustaškog režima i NDH, a jedan od glavnih falsifikata koje proparigaju jeste da je Jasenovac bio radni logor, a ne logor smrti, te da "biti zatočenik u Jasenovcu i nije bilo toliko strašno".

U tom tonu je napisana i Vukićeva knjiga "Radni logor Jasenovac", koju je autor juče promovisao na javnoj televiziji, uz asistiranje dvoje voditelja koji su intervju s poznatim filoustaškim revizionistom započeli citirajući papu Franju, javlja Index.hr.

Vukić je ispričao da je Jasenovac bio "mesto internacije za protivnike NDH, koji su učinili nešto protiv te države" te "mesto internacije jedne grupe Jevreja", koji su tako - prema Vukićevoj verziji - zapravo bili spaseni od deportacije u nacističke logore.

Ludilu tu nije bio kraj, te je Vukić nastavio da priča kako su "zarobljeni partizani sa sobom u logor donijeli tifus", pa se jedan zarobljeni jevrejski lekar morao boriti protiv nastale epidemije. Prema Vukićevoj logici, bolesni partizani su za jasenovačke logoraše bili veća pretnja od ustaških koljača, pa je dodao kako je od tifusa - kojim su ga zarazili partizani - umro i logorski sveštenik Zvonimir Brekalo.

HRT se danas ogradio od gostovanja Vukića.

- Hrvatska radiotelevizija ograđuje se od stanovišta iznetih u emisiji 'Dobar dan Hrvatska' 30. maja u kojoj je gostovao Igor Vukić. HRT osuđuje sve počinjene ratne zločine, pa tako i one počinjene na području nekadašnjeg koncentracionog logora Jasenovac kako se oni više nikada ne bi ponovili. Takođe, HRT ističe da su svi zaposleni, novinari i urednici javnog medijskog servisa, obavezni da objektivno i nepristrano rade i poštuju pozitivne zakonske propise Republike Hrvatske", stoji u saopštenju HRT-a.

Bonus video OVO JE ŠESTOMESEČNA BEBA NA KOJU SU ALBANCI BACILI BIBER SPREJ! Napadnuti Srbi svedoče o gnusnom incidentu u Starom Gackom!

(Espreso.co.rs/ Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.