MATURANT (19) PUNOM BRZINOM POKOSIO DEČAKA (9), SINA POLICAJCA U PENZIJI: Detalji stravične nesreće
Foto: Profimedia/Ilustracija

UŽAS

MATURANT (19) PUNOM BRZINOM POKOSIO DEČAKA (9), SINA POLICAJCA U PENZIJI: Detalji stravične nesreće

Školarcu koji se u utorak oko 13.30 sati vraćao biciklom iz škole, kao i svakog dana do sada, nažalost nije bilo spasa pa je od jezivih povreda preminuo na mestu nesreće

Objavljeno:

Proslavu dana mature u Daruvaru u Hrvatskoj zasenila je tragedija na raskrsnici Strme ulice s Ulicom Podborje kada je 19-godišnji maturant u Ford Fiesti udario u devetogodišnjaka na biciklu.

Školarcu koji se u utorak oko 13.30 sati vraćao biciklom iz škole, kao i svakog dana do sada, nažalost nije bilo spasa pa je od jezivih povreda preminuo na mestu nesreće. Policija je odmah ogradila deo ulice i grmlja u kojem je auto maturanta, nakon udarca u banderu, završio, ali i deo ulice pa se aobraćaj odvijao zaobilazno. 19-godišnji vozač koji se u punoj brzini zabio u biciklistu koji je neoprezno, pak, izlazio iz sporedne ulice, iz smera Daruvarskog jezera na Podborje, prošao je alkotest i 'naduvao' nula promila. Meštani su zaprepašćeni nesrećom. Otkrivaju da je preminuli dečačić sin penzionisanog policajca.

Roditelji skrhani

- Teško će to naš komšija i njegova supruga preboleti. Imaju još jednog mlađeg sina i oni, verujte mi, za te dečake žive. Poreklom su iz Češke i kod nas u komšiluku su desetak godina. Predivni ljudi, primer drugima. Kad su im sinovi rekli da žele u školu biciklima, nije im bilo svejedno. Ipak, popustili su jer i sami vide da je Podborje pista za reli i da je hodanje uz tu ulicu preopasno. Ipak, pre nesreće, dečak je izašao na glavnu ulicu biciklom, ali od velike guste trave uz samu ulicu nije imao pregled, a u isto vreme, najverovatnije brzinom većom od dopuštene išao je maturant s prijateljima u Fordu - ispričala je za Jutarnji list jedna od stanarki koja živi pored kobne raskrsnice. Osim 19-godišnjaka, u automobilu su bile još tri osobe, od kojih je jedna povređena.

Opasna deonica

Nakon što se vest o nesreći pronela gradom, meštani ukazuju na problem spomenute deonice.

- Katastrofa je kako se po Podborju vozi. Vikendom policija tek ponekad odluči da izađe na ulicu, ali to je ulica na kojoj se divlja. Pešaci su kao mete u streljani, napeto paze da ih auto ne pokupi jer vozači neoprezno prtiču i voze u suprotnom smeru - zaključuje drugi Daruvarac.

Mališan je pao na bankinu

Nesreća u kojoj je u Daruvaru u utorak poginuo devetogodišnjak dogodila se kad je dečak na biciklu udario u automobil na raskrsnici i pao na bankinu, saopštila je policija nakon uviđaja, navodeći da je automobil sleteo u jarak, a 19-godišnji vozač zadobio tešku povredu.

Prema navodu policije, devetogodišnji dečak vozio je dečiji bicikl makadamskom prilaznom ulicom iz smera Daruvarskog jezera. Dolaskom do asfaltirane raskrsnice i Ulice Podborje nije se zaustavio i udario u desna bočna vrata automobila marke "Ford" (DA), kojim je upravljao 19-godišnji vozač.

Nakon udarca, biciklista je odbačen na desnu bankinu i smrtno je stradao na mestu nesreće. Vozilo je sletelo u levi putni jarak i udarilo u drveni stub električne mreže, pri čemu je 19-godišnji putnik iz automobila zadobio tešku telesnu povredu.

Nesreća se dogodila oko 13.30 sati.

Policija navodi da je ovo treća nesreća sa smrtnim ishodom ove godine na području Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske.

BONUS VIDEO: KURIR TV VESTI: ŠTA SE UBIJENI NARKO-DILER LUKA RADULOVIĆ pre mesec dana nagodio sa Tužilaštvom za organizovani kriminal?!

(Espreso.co.rs/Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.