VAŠOJ ĆERCI JE POZLILO NA AERODROMU, POŠALJITE JOJ 7.000 EVRA! Čuvajte se najnovije prevare, takozvanog FISHING-A!
Foto: Reuters

čuvajte se

VAŠOJ ĆERCI JE POZLILO NA AERODROMU, POŠALJITE JOJ 7.000 EVRA! Čuvajte se najnovije prevare, takozvanog FISHING-A!

To je klasični oblik prevare koju policija naziva "fishing", a postoje različite priče koje prodaju građanima. Bolest člana porodice u inostranstvu je jedna od njih, rekao je Elis Žodan, portparol zadarske policije

Objavljeno:

Telefon je zazvonio u ranim jutarnjim satima prošle nedelje. Javila se Zadranka (61).

S druge strane slušalice ženski glas je kazao da zovu iz hrvatske smbasade u Londonu da je ćerka 61-godišnjakinje ima zdravstvenih problema na aerodromu tog grada. Treba joj novac, hitno. Da plati troškove medicinske troškove, takse, izradu novih dokumenata.

Zadranka je verovatno pretrnula od brige za ćerkom koja joj živi u Londonu. Uplatila je oko 7.000 evra. Policija sad traži prevaranticu kojoj je novac legao na račun.

To je klasični oblik prevare koju policija naziva "fishing", a postoje različite priče koje prodaju građanima. Bolest člana porodice u inostranstvu je jedna od njih, a prevaranti pre poziva saznaju ko ima članove obitelji koji ne žive u zemlji. Ne nasedajte na takve prevare. Naša konzularna predstavništva ne komuniciraju na taj način. Ne zovu telefonski i pogotovo ne traže uplatu novca. Da se zaista tako nešto dogodi, na vrata bi došli policijski službenici sa značkama i konkretnom situacijom - rekao nam je Elis Žodan, portparol zadarske policije.

Pogledajte bonus video:

(Espreso.co.rs / 24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.