UHAPŠENI ŽELJKO I ĐURĐA SILAĐI: Proneverili novac koji je skupljan ZA LEČENJE DETETA BOLESNOG OD RAKA!
Strašno je šta su uradili / Ilustracija, Foto: Pixabay

ŠOKANTNO!

UHAPŠENI ŽELJKO I ĐURĐA SILAĐI: Proneverili novac koji je skupljan ZA LEČENJE DETETA BOLESNOG OD RAKA!

Presudu su komentarisali roditelji preminule Nore Šitum rekavši - nadamo se da je ovo korak ka tome da se ovakve strašne stvari više nikada ne ponove

Objavljeno: 13:02h

Direktor firme Radio Psunj koja je vlasnik radija Nova Gradiška, Željko Silađi i njegova supruga Đurđa Siladi, glavna urednica na tom radiju su osuđeni jer su dio novca prikupljenog u humanitarnoj akciji za Noru potrošili za poslovanje te firme.

Od 9. februara 2013. godine do 19. novembra 2013. godine u Novoj Gradiški zajednički i prema prethodnom dogovoru Željko Siladi kao direktor Radio Psunj d.o.o. i Đurđa Siladi kao glavna i odgovorna urednica Radio Psunj d.o.o., nakon što se Radio Psunj d.o.o. uključio u humanitarnu akciju "Nora fora - Hrabro dete strašni lav", koju je sprovela Zadruga Hrabro dete iz Nove Gradiške za prikupljanje novca potrebnog za lečenje maloletne Nore Šitum u inostranstvu, u nameri da pribave nepripadajuću imovinsku korist tom trgovačkom društvu, optužena Đurđa Siladi putem e- maila kontaktirala Lea Marasovića iz Kanade.

On je sredstva u iznosu od 5.280,00 CAD hteo da plati za lečenje Nore Šitum. Đurđa Siladi zatražila je da navedeni iznos umesto na račun zadruge Hrabro dete, uplati na račun Radio Psunja d.o.o., te je isti dana 19. februara 2013. godine navedeni iznos u kunskoj protivrednosti 29.701,65 kuna uplatio za primaoca i korisnika zadruge Hrabro dete na žiro-račun Radio Psunja d.o.o. broj: 2340009-1110459018, otvoren kod Privredne banke Zagreb, stoji u presudi.

Supružnici Siladi taj su novac upotrebili za poslovanje firme Radio Psunj, čime su nabavili imovinsku korist u ukupnom iznosu 29.701,65 kuna. Dakle, kao odgovorne osobe iskoristili su svoj položaj pa time drugoj osobi nabavili korist, čime su počinili kazneno delo protiv službene dužnosti - zloupotreba položaja i ovlašćenja.

Željko Siladi u nepravomoćnoj presudi proglašen je krivim i dobio je kaznu zatvora u trajanju od osam meseci, odnosno 2 godine uslovno, što znači da ako ne počini novo kazneno delo u naredne dve godine, ne mora u zatvor.

Njegova supruga Đurđa Siladi osuđena je na osam meseci zatvora. Ona nije dobila uslovnu, nego će po pravomoćnosti presude morati u zatvor.

Ovo joj nije prva presuda jer je već bila na uslovnoj kazni zatvora zbog počinjenja kaznenog dela protiv gospodarstva, utaje poreza i carine.

Norini roditelji: To je najgore nešto što neko može da učini!

Presudu su komentarisali i Norini roditelji.

- Nadamo se da je ova presuda barem korak ka tome da se ovakve strašne stvari više nikada ne ponove. Zbog sve dece i svih ljudi koji trebaju ili će trebati bilo kakvu pomoć. Okoristiti se ljudskom dobrotom za sopstvenu korist najgore je što neko može da učini! - kratko su nam rekli.

Ivica Šitum komentarisao je presudu i na Facebooku, ali dosta oštrije:

- Evo još jednog dokaza uspešne saradnje sudova u Slavonskom Brodu i organizovanog kriminala. Nakon što je sudija skoro pet godina držao predmet u fioci i odbijao dopise DORH- a, doneo je presudu od osam meseci i jos jednu na uslov 2 godine zatvora za poznate kriminalce iz NG bračni par Đurđa i Željko Siladi. Koliko se procesa trenutno protiv njih vodi to sam bog zna, a ono što bi trebala znati javnost je to da je ovo već drugi put da kradu humanitarnu pomoć. Iako osuđivana do sada na bezbrojne presude, iako je nedelo počinila dok je bila pod uslovnom, neverovatni sud u SB ju je osudio na samo osam meseci. Čestitke časnom sudiji - objavio je Ivica Šitum.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(Esprso.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.