HRVATSKA MINISTARKA SPOLJNIH POSLOVA: Licemerno da Srbija kritikuje zbog Jasenovca, a rehabilituje Mihailovića!
Marija Pejčinović Burić, Foto: Fonet

UPUTILA KRITIKE

HRVATSKA MINISTARKA SPOLJNIH POSLOVA: Licemerno da Srbija kritikuje zbog Jasenovca, a rehabilituje Mihailovića!

-Manipulacija i ovakva retorika su već viđene i one su bile priprema velikosrpske agresije Miloševićevog vremena. - rekla je ministarka

Objavljeno: 20:29h

Marija Pejčinović Burić, ministarka spoljnih poslova Hrvatske, izajvila je danas da su licemerne optužbe na račun te zemlje zbog Jasenovca koje dolaze od visokih funkcionera Srbije, zemlje koja je rehabilitovala ili ima u postupkurehabilitacije, kako je navela, najvećih zločinaca iz Drugog svetskog rata, Dražu Mihajlovića i Milana Nedića.

- Nemaju kredibilitet da govore o tim pitanjima... Manipulacija i ovakva retorika su već viđene i one su bile priprema velikosrpske agresije Miloševićevog vremena. Nadamo se da će Srbija prestati s ovakvom retorikom i da će se okrenuti svojoj evropskoj budućnosti u čemu joj i mi možemo pomoći - rekla je Pejčinović Burić.

Ministarka je rekla i da zločini svih represivnih režima treba da se osude.

- Upravo zbog poštovanja prema žrtvama smatramo da ovo pitanje ne sme da bude dnevno političko pitanja, da ne sme da bude korišćeno u propagandne svrhe i da su nedopustive manipulacije žrtvama - rekla je hrvatska ministarka u izjavi koja je prosleđena medijima.

Ona je takođe naglasila da Hrvatska promoviše i čuva istinu o žrtvama Jasenovca, a Javna ustanova Spomen područje Jasenovac je ključna za istorijsko i naučno utvrđivanje istine o tom logoru. - Čista je laž da je Hrvatska na bilo koji način bila konsultovana u vezi organizacije izložbe u UN. O tome koliko je izložba bila kredibilna vidi se po tome što u njoj nije učestvovao ni Izrael ni UN koje su se ogradile - rekla je Marija Pejčinović Burić.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Novosti.rs )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.