Pronašla je sina posle 60 godina i to preko Fejsbuka: Priča ove bake je raznežila region!

Nekad su društvene mreže korisne

Pronašla je sina posle 60 godina i to preko Fejsbuka: Priča ove bake je raznežila region!

Postoje situacije kada se društvene mreže pokažu i više nego korisne, kada vam vrate osmeh na lice, i kada vam vrate osobe za koje ste mislili da ih nikada više nećete videti
Objavljeno:

Jela Šolić ima 92 godine. Ona je iz Hrvatske Kostajnice gde je poslednji je put videla svog sina Danka pre 60 godina, kada je njemu bilo samo šest godina. Jelin muž je zbog političkih razloga otišao iz tadašnje Jugoslavije u Kanadu, i sa sobom je poveo malog Danka. Ostao je u šoku kada je uradio test očinstva: Vaš nerođeni brat je otac vašeg sina! -Baki Jeli je bilo vrlo teško kada su otišli. Jela kaže da su napustili državu a da je niko ništa nije pitao, i nije imala načina da zaustavi svog muža. Njen drugi sin, moj otac, je ostao- kaže unuk bake Jele, Daniel Pavlić za “Croatia week”.

Kako su godine prolazile tako se između odvojene porodice izgubio kontakt. Iako su Pavlići znali da je Danko u Kanadi, nisu znali gde živi. Kada su otkrili Fejsbuk grupu “So you know you’re a Pavlic” preko nje su uspeli da pronađu i kontaktiraju Dankovu kćer. Ovako nešto još niste čuli: Razveo se usred venčanja i to zbog tašte! - Napokon sam saznao da Danko živi sa ženom i decom u Vankuveru. Nakon toga sam kontaktirao njegovu ćerku- objasnio je on.
Danko je bio izuzetno uzbuđen kada je čuo za rođake i jako je želeo da vidi svoju majku prvi put nakon 60 godina, makar preko Skajpa. Na Badnje veče baka Jela i Danko napokon su videli jedno drugo i pričali. Presrećni Danko namerava da obiđe majku za njen 93. rođendan u junu. Danijel, koji je inače šef filmskog centra u Domu kulture Kirstalna kocka vedrine, Sisak namerava da snimi dokumentarac o ovoj priči. (Espreso.co.rs / Izvor: b92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.