PRALJAK JE NUDIO I MLADIĆU OTROV DA SE UBIJE: Šokantno saznanje iz Haškog tribunala!
Foto: AP / PROFIMEDIA

propusti iz haga

PRALJAK JE NUDIO I MLADIĆU OTROV DA SE UBIJE: Šokantno saznanje iz Haškog tribunala!

Pre izricanja presude Mladiću, Praljak je zahtevao da se vide nasamo

Objavljeno:

Slobodan Praljak je Ratku Mladiću predlagao da i on popije otrov, kako piše "Alo".

- Nije isključeno da je Slobodan Praljak nudio mom Ratku otrov i savetovao ga da to popije uživo ukoliko ga osude na doživotnu robiju - potvrdio je i Darko Mladić, sin Ratka Mladića.

Praljak je navodno tražio da se vidi nasamo sa Mladićem malo pre nego što je srpskom generalu izrečena presuda. Tada mu je verovatno ponudio da se ubije otrovom.

- Tada mu je Praljak rekao da može da mu nabavi otrov, koji bi mogao da popije ako ga osude na doživotnu kaznu zatvora, rekao mu je da bi tako ostao upamćen u istoriji, a da bi istovremeno bacio najveću ljagu na Haški sud. Mladić je bio šokiran i rekao mu je da bi to za njega bio kukavički postupak, da on želi da se bori i dokaže šta je istina, a ne da beži - kaže izvor "Alo".

Darko Mladić je rekao i da je samoubistvo hrvatskog generala samo odraz stvarne situacije u Haškom tribunalu.

- Ja o tome ne znam ništa. Ali ne mogu da kažem da ne verujem u tu priču, jer ništa ne bih isključio, u Hagu je sve moguće. O Praljku smo otac i ja kratko pričali i dogovorili smo se da mi to u suštini ne komentarišemo, samo možemo da kažemo da je očigledno veliki propust na strani Tribunala što se uopšte to desilo. Mi stalno upozoravamo na to da oni jedno govore o sebi i svojim standardima, a da se tamo dešava nešto sasvim drugo. Praljak nije prvi zatvorenik koji je sebi oduzeo život tamo, to je bilo teatralno i pred očima celog sveta, ali to nije prvi slučaj i to pokazuje stvarno stanje stvari tamo - ispričao je on.

Sin generala takođe je izrazio zabrinutost za očevo zdravstveno stanje, koje je sve gore.

(Espreso.co.rs / Alo.rs )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.