HRVATSKA NE TREBA DA BUDE U EU JER SLAVI ZLOČINCA: Švedski kolumnista žestoko kritikovao komšije!
Foto: AP

osude evrope

HRVATSKA NE TREBA DA BUDE U EU JER SLAVI ZLOČINCA: Švedski kolumnista žestoko kritikovao komšije!

Kolumna puna optužbi izašla je u listu "Aftonbladert"

Objavljeno: 11:13h

Peter Kadhamar, švedski novinar koji je napisao knjigu o Srebrenici, objavio je žestoku kolumnu u švedskom listu "Aftonbladet" u kojem je osudio slavljenje Slobodana Praljaka u Hrvatskoj.

-Može se reći da je njegovo javno samoubistvo nastavak politike nihilizma i razaranja koja je karakterisala rat u Bosni i Hercegovini- napisao je Kadhamar, kao i da je Hrtavska njegovim slavljenjem pljunula u lice EU i Švedskoj, ali da i dalje voli njihov novac.

On izražava šok zbog postupka Kolinde Kitanović-Grabar, koja je zbog samoubistva prekinula posetu Islandu, kao i zbog minuta ćutanja koji je hrvatski Sabor održao za Praljka.

-To se događa u zemlji koja je članica EU-a, usred naše civilizovane demokratske zajednice. Sramotno. Kult mrtvog ubice pokazuje zastrašujući nedostatak demokratskih instinkata.Tužno je što je zemlja poput Hrvatske puštena u EU.- oštar je Šveđanin.

CRNOGORCI SU ZAPOČELI RAT U BOSNI, BIO JE TO SUKOB ALAHA PROTIV VLAHA: Isplivao ZABRANJENI intervju Slobodana Praljka! (VIDEO)

Na kraju zaključuje da je Hrvatska još jedna evropska zemlja u kojoj je, kao u Poljskoj ili Mađarskoj, ugrožena demokratija.

(Espreso.co.rs / Blic.rs )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.