GDE JE TELO SLOBODANA PRALJKA?! Hrvatskog generala tajno vraćaju u Hrvatsku, NEMA NI GROBA NI POGREBA?
Foto: EPA

niko ne zna šta se dešava

GDE JE TELO SLOBODANA PRALJKA?! Hrvatskog generala tajno vraćaju u Hrvatsku, NEMA NI GROBA NI POGREBA?

Bura oko samoubistva hrvatskog generala Slobodana Praljka u Hagu još se nije stišala, a ostaje misterija i kada će njegovo telo da bude vraćeno u Hrvatsku

Objavljeno:

Hrvatski portali podsećaju da je holandsko tužilaštvo u petak objavilo preliminarne rezultate obdukcije po kojima je ustanovljeno da se Slobodan Praljak otrovao cijanidom. Međutim, još uvek nije poznato kada će njegovo telo da vrate u Hrvatsku, i da li će ono morati da ostane u Holandiji do kraja istrage.

Hrvatska televizija je saopštila da bi telo moglo najpre da vrate u bolnicu u kojoj je Praljak preminuo, ali to nije potvrđeno. U holandskom Institutu za fiziku, gde je obavljena obdukcija, kažu da nemaju ovlašćenja da daju informacije o slučaju, pa su hrvatske novinare uputili na Kancelariju javnog tužioca.

foto: Fonet

"Znamo da je Praljak izrazio želju da njegov ispraćaj bude intiman. Jedan od mogućih scenarija je da bi, poštujući njegovu volju, telo Slobodana Praljka moglo u Hrvatsku da bude prebačeno u tajnosti. Hrvatska ambasada inače već dva dana ne daje informacije o ovom slučaju", javio je iz Haga reporter HRT.

Mediji su pre nekoliko dana objavili da postoji pismo u kojem je Praljak još pre nekoliko godina tražio da se u slučaju njegove smrti ne organizuje sahrana.

"Ne želim ni groba ni pogreba, a moj pepeo prospite po Mirogoju", napisao je tada Praljak.

(Espreso.co.rs/ Izvor: index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.