Počela obdukcija tela Slobodana Praljka! REZULTATI USKORO!
Foto: Printscreen

i toksikološka analiza tela

Počela obdukcija tela Slobodana Praljka! REZULTATI USKORO!

Krivičnu istragu o Praljkovom samoubistvu sprovode holandske vlasti

Objavljeno:

Obdukcija tela Slobodana Praljka počela je danas, dva dana nakon što se otrovao u sudnici Haškog tribunala, saopštilo je holandsko tužilaštvo.

ZAPITAJTE SE ZAŠTO JE TAKO: Danima pričamo o samoubistvu hrvatskog generala, a niko ni reč nije rekao o Draganu, radniku Goše koji se ubio!

- Obdukcija tela Slobodana Praljka je počela jutros - izjavio je Frans presu portparol tužilaštva Vinsent Venman i dodao da su dva hrvatska stručnjaka u svojstvu posmatrača prisutna i to na zahtev Tribunala.

Autopsija se sprovodi u holandskom Institutu za sudsku medicinu u Rijsviku u blizini Haga. Taj institut se smatra za jedan od najvažnijih instituta u toj oblasti u svetu. "Nadamo se da ćemo moći uskoro da saopštimo rezultate", rekao je Venman.

Tužiteljka Haškog tribunala Marilin Vikenšer izjavila je da će biti urađena i toksikološka analiza tela.

Bivši komandant snaga bosanskih Hrvata, general Praljak (72) popio je 29. novembra otrov u sudnici Haškog tribunala, neposredno pošto ga je sud pravosnažno osudio na 20 godina zatvora zbog progona Muslimana, 1993-94. godine. Nedugo zatim, Praljak je preminuo u jednoj haškoj bolnici. Krivičnu istragu o Praljkovom samoubistvu sprovode holandske vlasti.

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.