PUCAO SAM ZOLJOM NA RATKA MLADIĆA! Neverovatna ispovest hrvatskog ministra!
Foto: Reuter

otkrio u intervjuu

PUCAO SAM ZOLJOM NA RATKA MLADIĆA! Neverovatna ispovest hrvatskog ministra!

Bilo je to 1991. godine

Objavljeno: 16:08h

Ante Kotromanović, bivši hrvatski ministar odbrane, ispričao je kako je 1991. godine zoljom pucao u Ratka Mladića.

On je sve otkrio u intervjuu za "Novi list", gde je ispričao i kako je pucao u oklopno vozilo ne znajući da je Mladić unutra.

- On je bio komandant Kninskog korpusa, protiv kojeg smo se borili u Hrvatskoj, a u BiH je bio komandant vojske protiv koje smo izveli niz složenih operacija i na kraju ga porazili.

Iako je završio vojnu školu JNA, o njemu nikad nisam razmišljao kao o nekom velikom vojnom strategu, uostalom, mi smo tu takozvanu struku doveli do višekratnih poraza. No, što se tiče samog Mladića, imali smo dosta blizak susret 1991. godine, dok sam bio u specijalnim jedinicama. On je putovao prema Hrvacama kod Sinja na pregovore s Ivom Čovićem, a mi smo tad već nekoliko dana bili u neprijateljskoj pozadini.

Napravili smo jednu akciju na borbena vozila koja su nailazila iz smjera Vrlike, a u jednom od tih vozila je, što mi tada nismo znali, bio i Ratko Mladić. Tad smo prvi put u akciji koristili zolje i ja sam iz tog oružja pucao na borbeno oklopno vozilo u kojem je bio Mladić. No, udaljenost vozila je bila samo četiri-pet metara, a zolji je potrebno minimalno 70-80 metara da se aktivira. I projektil je, naravno, napravio rikošet, odbio se od vozila i eksplodirao stotinjak metara dalje.

Kad je Mladić nakon toga došao u Hrvace, pričao mi je Čović, prijetio im je, vikao i gotovo ih zarobio. No, mi stvarno nismo tad znali da je on unutra. Jednostavno smo izvršavali svoje zadaće kao specijalne jedinice - ispričao je on u intervjuu.

(Espreso.co.rs / Avaz.ba )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.