MILENU KARAN ZOVU KRALJICA PREVARE: Krije se u Srbiji već 16 GODINA, a zbog ovog je u Hrvatskoj osuđena na 18 meseci!
Foto: Google Street View/MUP Hrvatske

poznajete li je?

MILENU KARAN ZOVU KRALJICA PREVARE: Krije se u Srbiji već 16 GODINA, a zbog ovog je u Hrvatskoj osuđena na 18 meseci!

Hrvati je traže već 16 godina

Objavljeno:

Milena Karan (43), medicinska sestra u begu, nepravosnažno je osuđena na sudu u Hrvatskoj na godinu i po zatvora jer je u 47 dana poslovanja svoje firme navodno prevarila i oštetila brojna preduzeća za skoro 330.000 evra.

Kako tvrdi Jutarnji list, ova više puta osuđivana preduzetnica je na poternici MUP Hrvatske već 16 godina, a sve vreme se krije u Srbiji. Prema optužnici, prevarila je koprivničke firme Belupo, Ligo i Bilokalnik-drvo za ukupno 35.000 evra.

Karan je tako zaradila još jednu od presuda u odsutnosti, a istraga je pokazala da je njenu firmu Klipić trgovina d.o.o. sa sedištem u Velikoj Gorici osnovala u aprilu 2001., i to neposredno pre nego što je počela s prevarama. U samo dva meseca firma je grcala u dugovima i blokirana je zbog duga u visini 2,4 milijuna kuna (oko 320.000 evra).

Svoje iskustvo poslovanja sa Milenom opisala je i Mirjana I., zaposlena u firmi Bilokalnik drvo, kao i Goran K., direktor Ligo grupe.

- Ona je bila zainteresovana za kupovinu klima-uređaja. Nakon što je dostavila dokumentaciju firme, kao i dokaz da je firma solventna, stekli smo utisak da je reč o ozbiljnoj osobi. Isporučili smo joj robu za 60.000 kuna pa je stigla nova narudžba u iznosu od 84.000 kuna. Bilo mi je čudno što u kratkom vremenu naručuje veliku količinu robe pa sam otišao u V. Goricu uvjeriti se u status firme. Onde je bila neka mala unajmljena prostorija u kojoj nije bilo ničega. Našao sam Milenu, no odlučio sam da neću isporučiti novu narudžbinu - prisetio se direktor Ligo grupe.

Milena je tako u vrlo kratkom roku u ulozi direktorke svoje firme, dovela u zabludu na desetine firmi od kojih se nakupovala šarolike robe - od hrane i klima-uređaja, motokultivatora, foto i računarske opreme, lovačke i sportske opreme do peškira... Dug? Višemilionski.

(Espreso.co.rs/Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.