MAHNITA KAO TASMANIJSKI ĐAVO, RUŠI SVE PRED SOBOM: Kolindi rapidno pada rejting, opsednuta DIKTATORIMA!
Foto: Dragana Udovičić

ne piše joj se dobro

MAHNITA KAO TASMANIJSKI ĐAVO, RUŠI SVE PRED SOBOM: Kolindi rapidno pada rejting, opsednuta DIKTATORIMA!

Četvrti mesec za redom hrvatskoj predsednici Kolindi Grabar Kitarović pada popularnost, dok stabilan rast beleži broj onih koji ne odobravaju to što ona radi, pokazali su najnoviji rezultati istraživanja javnog mnjenja Ipsos Pulsa

Objavljeno:

U analizi koju je sačinio portal 24sata.hr se podseća da je u istom period predsedničkog mandata, na primer, bivši predsednik Ivo Josipović bio dvostruko popularniji, pa je opet, kako se navodi, izgubio izbore.

Portal smatra da se stoga pred Kitarovićevu postavlja dilema treba li do kraja mandata da ćuti i skriva se ili, kako navode, da "nastavi da mahnita kao tasmanijski đavo", koji u crtanim filmovima poput tajfuna ruši sve pred sobom.

Poredeći je dalje sa Josipovićem, navodi se da je on ćutao kada nije trebalo, a da Kitarović s druge strane ne zna kad treba da ćute.

foto: Beta

Podseća se da je Kitarović pre samo par dana optužila predsednicu Komisije za sprečavanje sukoba interesa da vodi "lični rat" potiv nje kada je reč o obeležavanju predsedničinog rođendana sa Zdravkom Mamićem, neposredno nakon što je preuzela funkciju.

To je, kako se navodi, bio razlog što je Kitarović podržala rad parlamentarnu istražnu komisiju za Agrokor, zbog čega je došlo do varničenja na liniji sa premijerom Andrejem Plenkovićem.

Portal podseća i na "njen blam" kada je obilazeći teren Pelješki most nazvala "Pelješačkim", što je izazvalo podsmeh u javnosti.

Navodi se i da je juče, na primer, dobila zahvalnost opozicionog poslanika Arsena Bauka što je na njihovoj strani kada je reč o Agrokoru i komisiji.

S druge strane, HDZ često prećutkuje izjave predsednice Kitarović, osim kada Plenković preuzme na sebe zadatak da "malo disciplinuje i edukuje predsednicu", piše portal.

foto: EPA

Ovaj medij primećuje da se upravo tu krije problem Kitarovićeve jer, kako se navodi, niko zapravo nije siguran kakvu ona politiku sprovodi, za koga, u čijem interesu, uz čije odobrenje i na čijem tragu.

Tvrdi se dalje da sve to najmanje zna ona sama, osim što to, kako kažu, čini za sebe. Kao primer navode da se Kitarović promovisala na spoljnopolitičkom planu i veruje, kažu, da na tome skuplja poene.

- Ali u tom angažmanu vidljiva je samo njena fascinacija diktatorima kao što je Vladimir Putin, nasilnicima kao što je Donald Tramp ili divizijom novopečenih autokrata od Baltika do Crnog mora - navodi portal jedan u nizu drugih primera.

Pitanjem zašto je Kolinda Grabar Kitarović toliko nepopularna bavi se danas i portal Telegram i konstatuje da je to zato jer nema svoju ni politiku ni ideološku agendu, ili je to zato, dodaje, što je očigledno janso da uživa u moći, a što je dokazao njen nedavni susret sa Putinom.

foto: Beta

Posebno je, ukazuju, problematična i njena neverovatna nekonzistentnost, pa zbog sveta toga i još nekih stvari, rad Grabar Kitarović trenutno ne odobrava 50 posto ispitanika, dok ga podržava 40 posto.

U istom razdoblju svog mandata, naime, bivši predsednik Ivo Josipović imao je podršku 72 posto ispitanika, dok ga nije podržavalo 21 posto I to u, kako se navodi, mnogo težim okolnostima.

Još jedan od razloga je to što Grabar Kitarović nastoji svakome da se svidi, baš kao što je to želeo, recimo i Stjepan Mesić dok je obavljao dužnost predsednika.

Mesiću je, međutim, konstatuje Telegram, to uspevalo zbog njegovog "uličarskog komunikacijskog šarma, koji gospođa Grabar Kitarović ne poseduje".

foto: Beta

I ovaj medij konstatuje da Kitarovićeva očito veoma uživa u moći.

- Njen nedavni susret sa Vladimirom Putinom predsednica je, predobro se videlo na televiziji, doživela kao apsolutni vrhunac svoje karijere - navodi portal i dodaje:

- Nezavisno od činjenice što je Putin dosta mračni diktator, odgovoran za puno unutrašnjih i spoljnih zločina, predsednica je očigledno uživala kad se našla u društvu stvarnog izvora velike moći.

(Espreso.co.rs/ Izvor: Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.