AVGANISTANAC UZ PRETNJU SKALPELOM POKUŠAO DA SILUJE ŽENU U DUGAVAMA: Horor u zagrebačkom naselju!
Foto: Profimedia

spasile je komšije

AVGANISTANAC UZ PRETNJU SKALPELOM POKUŠAO DA SILUJE ŽENU U DUGAVAMA: Horor u zagrebačkom naselju!

Žrtva je sela na pod i počela da plače. Tresla se ko prut. Bila je izvan sebe. Vrat joj je od gušenja bio crven, a odeća prljava od zida na koji ju je pritiskao

Objavljeno:

Jezivi krici “Upomoć! Upomoć! Nemoj me silovati!” odzvanjali su stepeništem, a potom i ulicom u novozagrebačkom naselju Dugave u nedelju oko 8.20 sati ujutro kada je, prema tvrdnjama svedoka, mladić uz pretnju skalpelom bludničio nad njemu nepoznatom 40-godišnjom ženom, inače radnicom jedne gradske službe.

Nesretnu žrtvu u trenutku zločina davio je rukama, vukao za kosu, opalio joj šamar i pretio nožićem, a je li u pitanju ciljani seksualni delikt ili je, pak, došlo do bludničenja nakon propale provale u neki od stanova, nije poznato.

Hapšenje

Iako je pohotnik počeo da beži, pa se izgubio u lavirintu ulica, zahvaljujući brzoj reakciji komšija koji su promptno dignuli policiju na noge, u manje od sat vremena u obližnjoj Gomboševoj ulici kod pekarnice Mlinar stavljene su lisice na ruke 27-godišnjem mladiću iz Afganistana, inače tražitelju azila koji stanuje u hotelu Porin, a u Hrvatsku je došao u aprilu.

- Kroz san sam čula da netko vrišti na stepenicama, nakon čega su se vapaji u pola bela dana preselili ispred zgrade. Koštunjavi mladić, u maskirnim pantalonama i s nečim u ruci, vukao je za kosu puno jaču i višu ženu. Prvo sam pomislila da su to ljubavne nesuglasice, ali odmah smo zvali policiju. Komšije su vikale: ‘Pusti je! Pusti!’ a kad je napasnik video da se ulica uznemirila, počeo je da trči, a za njim i jedan komšija

Žrtva je sela na pod i počela da plače. Tresla se ko prut. Bila je izvan sebe. Vrat joj je od gušenja bio crven, a odeća prljava od zida na koji ju je pritiskao. Dali smo joj normabele, a kad je došla Hitna dobila je injekciju za smirenje - rekla je za Jutarnji list jedna od žena koja je bila svedok i koja je s nevericom slušala ispovest napadnute žene.

Žrtva, koja inače ne stanuje u tom ulazu nego je tog jutra išla u sestrin iznajmljeni stan da joj odnese neke namirnice, pretpostavlja da ju je bludnik pratio od autobuske stanice na kojoj je izašla.

U zgradi

- Nosila je dve torbe s potrepštinama, a mladića je uočila tek na ulaznim vratima u zgradu. On je fingirao da će pozvoniti, a kako je ona otključavala vrata, rekao joj je na engleskom da ide prijatelju u posetu. Pustila ga je unutra, a on ju je pratio po stepenicama.

Kad su došli na njen sprat, nije htela da mu otkrije gde stanuje pa ga je upitala gde mu živi prijatelj. Rekao joj je da živi gore pa je ona čekala da se makne, ali s obzirom na to da je stajao uporno na njenom spratu, ona je krenula nazad prema prizemlju, a on je pošao za njom. Došavši do ruba stepenica prema podrumu, uhvatio ju je za vrat i pokušavao vući dole.

Ona je vikala: ‘Nemoj me silovati! Imam decu!’ misleći da će u njemu izazvati samilost. A kako ona nije prestajala da viče, gurnuo joj je svoju šaku u usta da je utiša dok joj je nožićem vrteo iznad glave. Ni sama ne zna kako je uspela da se oslobodi i otrči prema ulaznim vratima zgrade, a nasilje se nastavilo i napolju gde ju je vukao za kosu i šamarao - opisao je drugi komšija.

Bludne radnje

Iz MUP-a su nam potvrdili da su policajci VI. PP proveli kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjim mladićem iz Afganistana za kojeg se sumnja da je počinio krivično delo bludnih radnji. Osumnjičeni je juče tokom dana, uz posebno izvešće, predan pritvorskom nadzorniku. Tokom poslepodneva trebao je biti ispitan od strane nadležnog državnog tužilaštva

Nakon toga tužiteljstvo treba razmotriti hoće li predložiti da mu se odredi istražni zatvor. Konačnu odluku o tome hoće li unapšeni mladić na kraju završiti iza rešetaka zatvora trebao bi doneti sudija istrage Županijskog suda u Zagrebu.

Iz MUP-a, inače, napominju da se beleži pad od 20 odsto krivična protiv polne slobode, ali i da se, kao glavni akteri takvih (ne)dela, najmanje pojavljuju stranci, a u što spadaju i tražitelji azila.

(Espreso.co.rs / Jutarnji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.