OVO JE PRAVI MINISTAR: Kolinda kritikovala vojsku, Krstičević podneo ostavku!
Foto: Beta/Dario Grzelj

neopoziva

OVO JE PRAVI MINISTAR: Kolinda kritikovala vojsku, Krstičević podneo ostavku!

Prethodno, Kolinda Grabar Kitarović koje se trenutno nalazi u Salzburgu izjavila je da je "vojska mogla da izađe i ranije iako nisu opremljeni i obučeni kao vatrogasci"

Objavljeno:

Hrvatski ministar odbrane Damir Krstičević podneo je neopozivu ostavku nakon kritika hrvatske predsednice Kolinde Grabar-Kitarović koja ranije danas u toku dana izjavila da je vojska mogla ranije da bude poslata na požarište.

- Nudim mandat na raspolaganje ili me premijer Andrej Plenković i predsednica Kolinda Grabar Kitarović mogu odmah smeniti ukoliko se pokaže da vojne snage nisu na vreme i kvalitetno reagovale na požar - rekao je ministar obrane Damir Krstičević "Jutarnjem listu" u prvoj reakciji povodom kritika Kitarovićeve.

Ubrzo potom potvrdio je da je podneo neopozivu ostavku.

Prethodno, Kolinda Grabar Kitarović koje se trenutno nalazi u Salzburgu izjavila je da je "vojska mogla da izađe i ranije iako nisu opremljeni i obučeni kao vatrogasci".

foto: Reuters

- U ovom slučaju je vatrena stihija bila je prejaka i mislim da je trebalo poslati vojsku ranije, no videću na terenu kako je bilo i šta se događalo, pa ću tada moći o svemu da kažem nešto detaljnije - rekla je Kitarovićeva.

foto: Nebojša Mandić

Predsednica Hrvatske naglasila je i da se čula sa gradonačelnikom Splita i da je on "izrazio nezadovoljstvo komunikacijom i koordinacijom između službi".

foto: Reuters

- Zahvalna sam svima koji su se uključili u borbu protiv požara. Bura je otežala gašenje jer kanaderi nisu mogli da polete. Sinoć sam razgovarala sa gradonačelnikom Splita i on je izrazio nezadovoljstvo komunikacijom i koordinacijom između službi. Upravo odlazim u Split i idem na sastanak sa Kriznim centrom. Razgovaraću sa njima. Mislim da iz ovoga možemo da izvučemo pouku. Ne možemo funkcionisati pojedinačno, već u sinergiji, treba nam koordinacija - rekla je Kitarovićeva.

(Espreso.co.rs / Jutarnji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.