OPSADNO STANJE U HRVATSKOJ: Muškarac ubio lekara, pa pucao na policiju i neće da se preda!
Foto: Wikipedia

policija na terenu

OPSADNO STANJE U HRVATSKOJ: Muškarac ubio lekara, pa pucao na policiju i neće da se preda!

Ubica je navodno iz Rijeke, a taj stan je kupio pre četiri godine. Ranije je dobio otkaz, a nedugo nakon toga ga je napustila i supruga

Objavljeno: 14:56h

Opsadno stanje u Barbatu na hrvatskom ostrvu Rab. Bivši advokat ubio je doktora i teško ranio jednu ženu, a zatim se zabarikadirao u kuću. Policija je opkolila kuću i čeka dolazak interventne policije.

Iako su prve informacije bile da je i žena ranjena, neslužbeno se saznaje da nije povređena i na sigurnom je. Ubica je sam u stanu i ne predaje se.

Po dolasku policijskih službenika počinitelj (1969.) je opalio nekoliko hitaca iz vatrenog oružja u njihovom smeru te je mesto događaja osigurano i pozvana je Specijalna jedinica policije iz Rijeke.

Nakon dolaska pripadnika Specijalne policije telo žrtve (1966.) izvučeno je i preneseno do vozila Hitne pomoći gde je utvrđena smrt. Supruga žrtve (1963.) koja je napustila mesto događaja pre dolaska policije je pronađena i na sigurnom. Počinitelj se trenutno nalazi u stanu u kojem je prema informacijama kojima raspolažemo sam. Pregovaranje je u toku.

Kako javlja 24sata.hr, bivši advokat i učesnik rata je, navodno ovaj krvavi pri počinio zbog sukoba oko zemljišta. Prvo je upucao doktora iz Psihijatrijske bolnice Rab, a zatim ranio i jednu ženu.

Ona je uspela da pobegne kroz prozor kuće, a advokat se zatvorio u nju.

Kako javlja 100posto.hr, oko 10 sati ujutro u mirnoj ulici u Barbatu, muškarac četrdesetih godina najprie je drugom muškarcu prostrelio nogu, a potom ga je, ispucavši u njega još nekoliko metaka, brutalno ubio.

- Ubio ga je nasred ulice, kao zeca. Trenutno sam u okruženju specijalaca koji su blokirali ulicu i opkolili kuću u koju se zabarikadirao ubIca naoružan bombama, puškom i pištoljem - kazao je stanar ulice za 100posto.hr.

Navodno su odnosi između ubijenog i ubice duže vreme zategnuti zbog nekih nerešenih pitanja oko kuće u kojoj je ubijeni muškarac imao stan na prvom spratu, dok je ubica imao stan u prizemlju. Ubica je navodno iz Rijeke, a taj stan je kupio pre četiri godine. Ranije je dobio otkaz, a nedugo nakon toga ga je napustila i supruga.

Napadač navodno nasomično puca na sve redom.

Meštani su dobili upozorenje da ne izlaze iz kuće.

– U 9.35 sati primili smo dojavu o galami i pucnjavi u mestu Barbat na otoku Rab gde je jedna osoba stradala. U toku je policijsko postupanje – saopštili su iz policije.

Uskoro opširnije…

(Espreso.co.rs / 24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.