PRONAĐEN LEŠ DEVOJČICE (14), UHAPŠENO NEKOLIKO MUŠKARACA: Hrvatska na nogama posle užasnog zločina
Foto: Nebojša Mandić

PRONAĐEN LEŠ DEVOJČICE (14), UHAPŠENO NEKOLIKO MUŠKARACA: Hrvatska na nogama posle užasnog zločina

Obdukcijom će se utvrditi tačan uzrok smrti, a za sada se vodi kao stradanje pod sumnjivim okolnostima. Navodno su neki ljudi pod sumnjom,

Objavljeno: 11:30h

Telo 14-godišnje devojčice koja je smrtno stradala u utorak na gospićkom području u još nerazjašnjenim okolnostima, u sredu ujutro će biti prevezeno iz bolnice u Gospiću do Zavoda za sudsku medicinu u Zagrebu, gde će se kroz obdukcijski postupak utvrditi tačan uzrok smrti, a o čemu će zavisti dalji postupci, potvrdili su jutros Hini u karlovačkom Županijskom državnom tužilaštvu.

Ličko-senjska policija od juče sprovodi intenzivnu istragu uzroka i okolnosti smrti 14-godišnje devojčice, čije je telo dovezeno u utorak u gospićku bolnicu vozilom Hitne pomoći. Zbog tajnosti postupka u ličko-senjskoj Policijskoj upravi nisu mogli da komentarišu niti da potvrde medijska nagađanja o njenim povredama, niti o navodnom privođenju nekoliko osoba, maloletnika.

IVANA JE U NEMAČKU OTIŠLA SA 200 evra i 2 kofera: Htela sam da umrem od tuge, a sada naše ne mogu da podnesem!

Zamenik karlovačke Županijske državne advokatice Mladen Krajačić, koji je naložio obdukciju, jutros je izjavio Hini da se smrt 14-godišnjakinje vodi kao stradanje pod sumnjivim okolnostima.

- Službeno mogu reći da Ličko-senjska PU intenzivno provodi kriminalističko istraživanje, ali nama na saslušanje nije doveden još niko, koliko znam niko nije ni kod pritvorskog nadzornika, pa moram da demantujem i medijske spekulacije da je uhvaćeno nekoliko maloletnika - naglasio je Krajačić.

Radi interesa javnosti, dodao je, treba reći da 'iako još niko nije priveden, neke su osobe pod sumnjom, lišene slobode'.

- Verojatno je došlo do greške u komunikaciji da je neko od uhapšenih maloletan, zato jer je oštećena maloletna, pa onda sav postupak ide po propisima za maloletnike; jednostavno zato jer je reč o postupku 'na štetu deteta' - pojasnio je zamenik karlovačke Županijske državne odvetnice Mladen Krajačić.

Dodao je kako su do podnošenja kaznene prijave Policijska uprava i njeno glasnogovorništvo ti koji trebaju dati informacije, a "mi smo samo dali nalog da oni mogu provesti potrebne radnje", naglasio je Krajačić.

U PU ličko-senjskoj u Gospiću Hini je jutros rečene kako je u toku sastanak nadležnih načelnika i glasnogovornice sa službenicima iz policije vezano za ovaj slučaj.

(Espreso.co.rs / 24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.