KOMŠIJE "NADULE" CENE U KAFIĆIMA PRED SEZONU: Ako planirate da letujete kod njih, dobro SPREMITE NOVČANIKE!
Kafić, Foto: Emilija Jovanović

TURIZAM

KOMŠIJE "NADULE" CENE U KAFIĆIMA PRED SEZONU: Ako planirate da letujete kod njih, dobro SPREMITE NOVČANIKE!

Ove godine cene su dodatno porasle

Objavljeno:

Od marta 2023. do marta ove godine cena kafe je u Hrvatskoj porasla za 7,4 odsto, što je najveći rast među zemljama EU. Naime, kako se bliži letnja sezona, cene rastu, a prvi rast stiže sa najsunčanijeg hrvatskog ostrva Hvar.

Prošle godine, u februaru, kafa na Hvaru koštala je skoro tri evra, dok je tokom sezone u popularnom kafiću cena skočila na 4,10 evra.

Ove godine cene su dodatno porasle. Najnoviji račun sa Hvara pokazuje da ovih dana kafa u kafiću na hvarskoj rivi iznosi 4,50 evra.

Drugi najveći rast u EU imala je Rumunija, 6,8 odsto, a treća Bugarska sa poskupljenjem kafe od 6,6 odsto. Na nivou cele EU rast je iznosio minimalnih jedan odsto, a mnoge zemlje su zabeležile značajan pad cena, piše Večernji list.

Podsetimo, nedavno je najavljeno da će cene u Hrvatskoj ostati iste kao prošle godine, ipak, po svemu sudeći ovo nije slučaj.

- Cene u predsezoni nismo dizali, za sezonu je bilo malo korekcija. Ne mnogo, možda nekih pet odsto veće cene - izjavila je nedavno preduzetnica koja se bavi iznajmljivanjem smeštaja na ostrvu Krk Stela Stublić, prenosi HRT.

Bonus video:

00:43

Gde je to salata besplatna a kafa samo 9 din?

(Espreso/Telegraf Biznis/Dubravka Jovanović/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.