JAKO NEVREME STIŽE KOD KOMŠIJA: Građani upozoreni na OLUJE SA GRMLJAVINOM
Nevreme ilustracija, Foto: Nenad Kostić

DHMZ

JAKO NEVREME STIŽE KOD KOMŠIJA: Građani upozoreni na OLUJE SA GRMLJAVINOM

U Zagrebu je tokom prepodneva počeo da duva jak vetar

Objavljeno:

Najavljena promena vremena stigla je u Hrvatsku sa jačim naoblačenjem, kišom i pljuskovima najpre na severozapadu zemlje, a proširiće se i na ostale predele.

Padavine će se intenzivirati, mestimice će biti obilnija. Lokalno je moguće nevreme, na što upozorava Meteoalarm, sistema upozorenja Državnog hidrometeorološkog zavoda.

Iz DHMZ-a su upozorili i na jače oluje s grmljavinom.

U Zagrebu je tokom prepodneva počeo da duva jak vetar.

"U našim krajevima sve jače će uticati izražena termobarička dolina sa severozapada sa kojom će u utorak poslepodne po visini naglo stići osetno hladniji vetar, npr. na 1,5 km visine temperatura će se u svega pola dana s oko 12 °C spustiti na 0 °C. Pritom će se u prizemnom sloju stvarati ciklona sa središtem na severu Italije, čiji će se frontalni poremećaji preko Hrvatske premeštati tokom utorka i srede. Stoga će druga polovina aprila početi uz promjenljivo, nestabilno i osetno hladnije vreme, posebno sredinom ove nedelje. Na primer, u unutrašnjosti će najviša dnevna temperatura u sredu, 17. aprila biti oko 11 °C. Dakle, čak dvadesetak stupnjeva niže vrednosti nego što su bile u nedjelju, 14. aprila kada su oboreni i neki aprilski rekordi, ali takođe i ispod prosečnih vrednosti za navedeno razdoblje", objavio je Državni hidrometeorološki zavod.

Na Žitnjaku je stablo palo na parkirani automobil.

Kako su za hrvatski portal 24sata.hr rekli zagrebački vatrogasci, do podneva su imali već dva uklanjanja stabala.

Bonus video:

38:32

REDAKCIJA 16.04.2024. 3. DEO

(Espreso/Agencije/Prenela T.Š.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.