OTKRIVENA POVEĆANA KOLIČINA TOKSINA KOJI IZAZIVA OŠTEĆENJE BUBREGA: Ovaj proizvod se povlači odmah iz prodaje!
Supermarket, Foto: Aleksandar Jovanović Cile, Tamara Trajković, EPA JOSE COELHO

obratite pažnju!

OTKRIVENA POVEĆANA KOLIČINA TOKSINA KOJI IZAZIVA OŠTEĆENJE BUBREGA: Ovaj proizvod se povlači odmah iz prodaje!

- Svi kupci koji treba da izvrše povraćaj novca, molimo da vrate proizvod u najbližu poslovnicu Tvornice zdrave hrane kako bi im novac bio refundiran - navodi se u saopštenju

Objavljeno:

U Hrvatskoj je iz prodaje hitno povučen još jedan proizvod. Naime, pored začina proizvođača Kotànyi, odnosno soli, ovog puta je povučeno iz prodaje brašno, a državni inspektorat Republike Hrvatske obavestio je potrošače o uzroku povlačenja proizvoda.

- U cilju preventivne zaštite naših kupaca, Galleria Internazionale d.o.o. zbog moguće povećane količine Okratoksina A povlači iz prodaje "Raženo brašno integral - organski 1000 g Nutrigold" - navodi se u saopštenju.

Na pomenutom proizvodu, datum upotrebe je 30.08.2024. godine, a kao razlog povlačenja navodi se povećan sadržaj mikotoksina - ohratoksina A u proizvod.

"Prihvatite naše izvinjenje"

- Prihvatite naše izvinjenje zbog navedenog povlačenja. Verujemo da prihvatate da je ovo povlačenje samo dokaz stroge kontrole, a primena neophodnih mera dokazuje odgovorno poslovanje - navodi se u saopštenju.

Market
Marketfoto: Beta/Dragan Gojić

"Vratite proizvod u najbližu poslovnicu"

- Svi kupci koji treba da izvrše povraćaj novca, molimo da vrate proizvod u najbližu poslovnicu Tvornice zdrave hrane kako bi im novac bio refundiran - navodi se u saopštenju trgovca koji je proizvod prodao.

Podsetimo, pre samo nekoliko dana, u Hrvatskoj je iz prodaje hitno povučen začin proizvođača Kotànyi, odnosno so, koja je popularna i kod nas. Utvrđeno je da proizvod nije u skladu s Uredbom o utvrđivanju opštih načela i uslova zakona o hrani, osnivanju Europske agencije za sigurnost hrane te utvrđivanju postupaka u područjima sigurnosti hrane.

Bonus video:

01:41

SESTRE SPAVALE NA ZEMLJI SA OVCAMA, A DEKA JEO BRAŠNO I VODU! Svedočenje humanitarne radnice o POTRESNIM ljudskim pričama

(Espreso / Blic/ Prenela M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.