HRVATICU PREVARILA ROĐENA SESTRA, NAKON SMRTI MAJKE OSTALA BEZ IČEGA: Ispovest zbog koje je region zanemeo!
Starija žena ilustracija, Foto: Profimedia

ispovest

HRVATICU PREVARILA ROĐENA SESTRA, NAKON SMRTI MAJKE OSTALA BEZ IČEGA: Ispovest zbog koje je region zanemeo!

Hrvaticu nakon majčine smrti sestra gadno zaobišla kod podele imovine

Objavljeno:

Teško je ponizno se povući kad nas prevare bližnji i teško je barem podsvesno ne poželeti im lošu karmu - koja je svakako sustigla stariju sestru jedne Hrvatice koja je otkrila kako ju je ona prevarila i kako joj je život godinama kasnije uzvratio.

Svako od nas veruje da nas braća i sestre ne bi nikada prevarili Međutim, primer jedne žena iz Hrvatske po imenu Bela svedoči da je pogrešila u takvoj proceni. Nju je, kako tvrdi, nakon majčine smrti sestra gadno zaobišla kod podele imovine.

Gospođa Bela i njena sestra živele su na selu, u kući koju su roditelji teškom mukom sagradili. Međutim, majka im je na kraju života ipak ostavila veliku ušteđevinu, ali je uz novac, iza sebe na papiru jedino ostavila kuću u koju se nije ulagalo. Ta kuća u trenutku majčine smrti nije imala veliku vrednost.

Selo ilustracija
Selo ilustracijafoto: PrintScreen/ YouTube/ Avaz TV

"Imala sam teško detinjstvo, roditelji su teško gradili kuću i u to vreme bilo je teško. Sestra i ja udale smo se u grad i tu smo provele ceo život. Majka je umrla i ostavila veliku ušteđevinu koje se moja starija sestra domogla prevarom", piše nesrećna žena.

Njoj je pak na ostavinskoj raspravi ostavila kuću u koju se treba ulagati, što iziskuje ogroman novac da bi eventualno nešto vredela u nepopularnom kraju.

"Kako bi se napravila dobrom osobom, sestra se odrekla te kuće u moju korist. Naravno, sebi je odmah kupila stan u gradu koji vredi neprocenjivo više. Klela se da nije uzela novac i da je sve ostalo meni. Sada još pred drugima ispada i dobra", piše gospođa Bela.

"Stani malo sestro.."

Iako su odnosi među njima zahladneli unazad nekoliko godina, kada se cela priča oko nasledstva i desila, Bela kaže da se često pita samo jedno.

"Bilo je to pre više godina i ja sam to već prežalila, ali nikada nisam prestala da se pitam grize li je savest, plaši li se greha i Božje kazne. Ja je ipak samo žalim jer ima troje bolesne unučadi i ne bih joj bila u koži. Ona ima puno, a ja nemam ništa osim zdrave porodice. Uz to mi ne trebaju stanovi, džipovi, kuće ni zlato", kaže ona.

Na kraju je napisala da bi dala i tu svoju kuću na selu, samo kad bi mogla da pomogne sestrinim unucima. Međutim, čini se da sestre više ne komuniciraju, pa joj ovim putem, ako se prepozna, poručuje:

"Stani malo sestro, gledaj zdravlje, a ne bogatstvo!"

Bonus video:

05:15

BRZE VESTI 18.03.2024

(Espreso/Blic/MojeVrijeme/Prenela T.Š.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.