HRVATICA NAPRAVILA BURU KADA JE REKLA KOLIKO ZARAĐUJE U NEMAČKOJ: Ima NEPUNO radno vreme, a prima OVOLIKU PLATU!
Žena drži novčanik, Foto: News1/ Stefan Jokić

šta vi mislite?

HRVATICA NAPRAVILA BURU KADA JE REKLA KOLIKO ZARAĐUJE U NEMAČKOJ: Ima NEPUNO radno vreme, a prima OVOLIKU PLATU!

"Gde je problem? Zarađujem li premalo ili je problem naš mentalitet?", pitala je ona

Objavljeno:

Hrvatica, koja živi i radi u Nemačkoj, požalila se na društvenim mrežama da pojedinci u njenoj rodnoj zemlji smatraju da je nedovoljno plaćena. U svojoj objavi navela je da radi 80 odsto radnog vremena za platu između 1.700 i 1.800 evra, što je bilo dovoljno da izazove buru na internetu.

Pojasnila je da je radila kao čistačica, ispomoć u kući, brinula o starijim osobama, a inače je u Nemačkoj od 2017. godine i nikada nije bila nezaposlena.

- Pojedinci u mojoj domovini misle da sam slabo plaćena jer u Nemačkoj morate imati platu od 2.500 evra šta god radili, budući da su svi poslovi dobro plaćeni. Mentalitet nam je grozan - napisala je ona, a prenosi Poslovni.hr.

Evri
Evri foto: Profimedia

Trenutno radi u sistemu nege i, kako kaže, ponovo je razgovarala o platama.

- Gde je problem? Zarađujem li premalo ili je problem naš mentalitet? - zapitala se. Objava je u vrlo kratkom roku prikupila niz komentara.

U većini je navedeno kako se radi o dobroj zaradi budući da radi na nepuno radno vreme. Javilo se i par njenih sunarodnika koji su potvrdili da su se i oni susreli sa sličnim situacijama.

Bonus video:

02:58

SRPSKA FIRMA UVELA ČETVORODNEVNU RADNU NEDELJU Eksperiment za veću produktivnost radnika: Direktor uz to i povećao plate!

(Espreso/Poslovni.hr/ Prenela M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.