PENZIONERKA DVA PUTA NASELA NA PREVARU: Pozvao je MUŠKARAC koji je ZATRAŽIO SAMO JEDNO, pa ostala bez 1.300 EVRA
Penzionerka/Ilustracija, Foto: Nebojša Mandić

NE NASEDAJTE

PENZIONERKA DVA PUTA NASELA NA PREVARU: Pozvao je MUŠKARAC koji je ZATRAŽIO SAMO JEDNO, pa ostala bez 1.300 EVRA

Čovek ju je zamolio da otvori aplikaciju za internet bankarstvo i pročita mu šifru za autorizaciju transakcije, što je ona i učinila

Objavljeno:

Sedamdesetčetvorogodišnja žena iz Bjelovara u Hrvatskoj prijavila je juče da ju je telefonom kontaktirao muškarac, koji je rekao da radi na povraćaju novca građanima oštećenim u ranijim prevarama vezanim za ulaganje u kriptovalute.

S obzirom na to da je 74-godišnja žena pre nekoliko godina prevarena prilikom ulaganja u kriptovalute za iznos od nekoliko desetina hiljada evra, verovala je da može da povrati sredstva, saopštila je hrvatska policija.

Čovek ju je zamolio da otvori aplikaciju za internet bankarstvo i pročita mu šifru za autorizaciju transakcije, što je ona i učinila.

Penzioneri, Penzije, Prevare, PIO Fond
foto: Ana Paunković

Ona je naknadno utvrdila da je umesto uplate sa njenog računa nestao iznos od 1.334 evra, saopšteno je iz bjelovarsko-bilogorske policije.

- Upozoravamo građane koji su već oštećeni ranijim prevarama prilikom investicionih ulaganja da budu ekstra oprezni kada im neko nudi povrat izgubljenih sredstava, jer je malo verovatno da će prevaranti hteti da vrate novac, verovatno je reč o novom obliku prevare - saopštili su iz hrvatske policije.

Bonus video:

01:27

NOVINAR NA TAJNOM ZADATKU OTKRIO MRAČNU TAJNU FAJZERA! Stručnjak podseća na MILIJARDE koje je kompanija isplatila zbog PREVARA!

(Espreso/Kurir/Đ.M./Index.hr/Prenela: N.J.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.