VELIKI POLITIČKI SKANDAL U HRVATSKOJ: Šef MOST-a tvrdi da ima DOKAZE da je HDZ pokušao da PODMITI njihovog poslanika!
Foto: Beta / Damir Senčar

skandal

VELIKI POLITIČKI SKANDAL U HRVATSKOJ: Šef MOST-a tvrdi da ima DOKAZE da je HDZ pokušao da PODMITI njihovog poslanika!

Šef MOST-a Božo Petrov danas je javnosti otkrio kako je HDZ navodno pokušao da podmiti MOST-ovog zastupnika u Saboru Hrvoja Runtića, u zamenu za njegov glas u vezi sa rušenjem Marića i preslagavanjem saborske većine
Objavljeno: 14:51h

Šef MOST-a Božo Petrov danas je javnosti otkrio kako je HDZ navodno pokušao da podmiti MOST-ovog zastupnika u Saboru Hrvoja Runtića, u zamenu za njegov glas u vezi sa rušenjem ministra finansija Marića i preslagavanjem saborske većine.

Runtić je potvrdio ove navode i otkrio detalje celog slučaja.

- Tačno je to što je Petrov rekao, s tim što poziv nije bio upućen direktno meni, nego su pokušali to da urade preko člana moje porodice. To je tako nisko da ne želim to ni da komentarišem- rekao je Runtić.

- Iskreno, dosta mi je razbojnika koji misle da je Hrvatska Agrokor i da se u Hrvatskoj mogu ponašati kao Todorić, pa maltretirati sve nas koji živimo tu i sve nas tretirati kao blagajnice u Konzumu - dodao je.

Čitav slučaj je odmah prijavio policiji.

Kako kaže, HDZ-ovac je pozvao tog člana njegove porodice na kafu, jer su dugogodišnji prijatelji, kada mu je izneo tu ponudu.

- Tražili su da ja podržim Marića i sve njihove kombinacije koje su aktualne, a oni bi sredili neke stvari.

To se, objašnjava, odnosi na sređivanje finansijkih problema u koje je Runtićeva porodica zapala kada je propala njihova porodična firma. Naime, za vreme ekonomske krize, kredit Runtićeve supruge je otkazan, a kuća oduzeta.

- Oni kažu da će sve to će biti rešeno, i to nakon što je kuća uzeta, a supruga, njen otac kao žirant i njen brat kao sadužnik blokirani. To je iznos koji se kamatari svake godine sa zateznim kamatama. I sad - oni će sve to rešiti - priča Runtić.

Od policije očekuje da će nakon uzimanja iskaza od tog člana njegove porodice, ali i od HDZ-ovca koji je ovo ponudio, slučaj najverovatnije završiti u nekoj fioci, pa će to kasnije pokušati da iskoriste u za podmićivanje u kriznim situacijama.

- Ja ostajem s MOST-om do kraja, nisam na prodaju nikad nisam bio, i ne znam uopšte otkud im takva procena. Ne zanimaju me ponude - nek se mane mene i moje porodice! Nek traže druge licemere, ima ih dovoljno u Saboru koji bi im potpisali to što žele - zaključuje Runtić.

(Espreso.co.rs / Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.