DOKTORI U HRVATSKOJ OVAKAV SLUČAJ DO SADA NISU VIDELI: Hana rodila BLIZNAKINJE, a LEKARI ostali u ČUDU kada su...
Foto: Printscreen/Facebook/NATIVIDAD MEDICAL CENTER

NEVEROVATNO

DOKTORI U HRVATSKOJ OVAKAV SLUČAJ DO SADA NISU VIDELI: Hana rodila BLIZNAKINJE, a LEKARI ostali u ČUDU kada su...

Njihova mama Hana prvu bebu je rodila 31.12.2023. u 23:59 sati, a drugu 1.1.2024. u 00:00 sati

Objavljeno:

Pored prvih beba rođenih u Beogradu i širom Srbije koje su obradovale mnoge porodice, rađanje prvih blizanakinja u Hrvatskoj oduševilo je čitav region i to zbog jednog fenomena koji se retko sreće!

Naime, prva ovogodišnja beba i zadnja prošlogodišnja rođene su u Splitu. Reč je o bliznakinjama majke Hane Granić. Splitske bliznakinje rođene jedna malo pre, druga malo posle ponoći fenomen su i u svetu s obzirom da je među njima samo minut razlike, a različito su godište.

Njihova mama Hana prvu bebu je rodila 31.12.2023. u 23:59 sati, a drugu 1.1.2024. u 00:00 sati. Dve curice rođene su carskim rezom.

Doktori do sada nisu doživeli ništa slično

Načelnik zavoda za perinatologiu prof. dr. Damir Roje je otkrio je da u karijeri to nije nikad doživeo. Rekao je kako je reč o prvoj deci srećnog para te je potvrdio da su i mama i deca dobro.

@vecernjilist Divne vijesti dolaze iz Splita 🥰 Prve blizanke rođene noćas različito su godište! #split #blizanke #novagodina #vecernjilist #fyp ♬ original sound - Večernji list

Prve bebe u 2024. godini u Srbiji rođene su Beogradu u GAK Višegradska. Obe su rođene u 0 sati, 0 minuta i 1 sekund. U GAK "Narodoni front", dečaka (2.860) je rodila Jovana Marić Brstina, dva minuta nakon ponoći.

Takođe, gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić poseto je porodilište Betanija i odneo poklon prvorođenoj bebi u 2024. godini, čija majka ima prebivalište na teritoriji Grada Novog Sada.

A kakvo je to posebno ime sa jakim značenjem dobila prva devojčica rođena u 2024. godin u Šapcu, pročitajte u našem izdvojenom tekstu.

Bonus video: BEBA KOJOJ JE OTKRIVENA SMA DOBIĆE LEK Direktorka RFZO: Samo ova komisija može da stavi taj lek na listu besplatnih

04:03

BEBA KOJOJ JE OTKRIVENA SMA DOBIĆE LEK Direktorka RFZO za Kurir TV: Samo ova komisija može da stavi taj lek na listu besplatnih

(Espreso/Večernji/Prenela: D.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.