HRVATSKA PROTERUJE SRPSKOG DIPLOMATU!
Gordan Grlić Radman, Foto: Giuseppe Lami / Zuma Press / Profimedia

RECIPROČNA MERA

HRVATSKA PROTERUJE SRPSKOG DIPLOMATU!

Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije je donelo odluku da, u skladu sa članom 9. Bečke konvencije, koja reguliše diplomatsko-konzularne odnose, proglasi Hrvoja Šnajdera za personu non grata

Objavljeno: 14:55h

Ministar Spoljnih i evropskih poslova Hrvatske Gordan Grlić Radman dao je izjavu za medije.

"Odbacujemo osnovu za proterivanje akreditovanog hrvatskog diplomatu. To je korak ka pogoršanju odnosa" kazao je ministar na početku konferencije i nastavio:

- Predvideli smo eskalaciju odnosa, ali nismo očekivali ovako drastičan potez. To nikada nije bilo uobičajeno, pogotovo kad Hrvatska želi unaprediti svoje dobre odnosa sa svim susedima. Reagovali smo brzo na ovaj potez recipročnom merom. Odlučili smo da se savetnik ambasade Srbije u Hrvatskoj proglasi personom non grata Hrvatske. Nota je uručena ambasadorki i u njoj se navodi da savetnik mora napustiti teritorijiu RH - kazao je Grlić Radman.

Podsetimo, Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije je donelo odluku da, u skladu sa članom 9. Bečke konvencije, koja reguliše diplomatsko-konzularne odnose, proglasi Hrvoja Šnajdera, prvog sekretara u Ambasadi Republike Hrvatske u Beogradu, za persona non grata.

Bonus video:

01:45

HRVATSKA I PRIŠTINA PRIMENJUJU ISTE MEHANIZME PROTIV SRBA! Profesor bezbednosti: Hapse ljude zbog objava na Fejsbuku

(Espreso/ Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.