DANAS PROLEĆNE TEMPERATURE I U HRVATSKOJ, A ONDA SLEDI OBRT: Stiže opasno ZAHLAĐENJE, evo šta čeka KOMŠIJE
Foto: Nenad Kostić

VREMENSKA PROGNOZA

DANAS PROLEĆNE TEMPERATURE I U HRVATSKOJ, A ONDA SLEDI OBRT: Stiže opasno ZAHLAĐENJE, evo šta čeka KOMŠIJE

Vreme će danas biti promenjivo oblačno i iznad proseka za ovo doba godine

Objavljeno:

Danas su u nekim delovima Hrvatske mogući pljuskovi s grmljavinom, nakon čega stiže razvedravanje, a zatim novo zahlađenje i kiša, ponegde i sneg.

Vreme će danas biti promenjivo oblačno i iznad proseka za ovo doba godine. Povremeno će padati kiša, a u noći na sredu biće česta i u centralnim i u istočnim predelima.

Duvaće slab do umeren jugozapadni vetar, u planinskim predelima ponegde s jakim, moguće i olujnim udarima. Na Jadranu će duvati umeren do jak južni vetar. Najviša dnevna temperatura iznosiće od 15 do 20 stepeni.

Sutra će u noći i prepodne sa severa doći jače naoblačenje s kišom. Poslepodne će biti delimično sunčano, ali ne potpuno stabilno. Mestimično će duvati umeren severni i severozapadni vetar, u Slavoniji i na Jadranu prolazno i jak, a duž obale uveče će biti i bure. Najniža jutarnja temperatura iznosiće od sedam do 12, na Jadranu od 12 do 18, a najviša dnevna uglavnom će se kretati od 15 do 20 stepeni.

Vetar
foto: Beta/Emil Vas

U četvrtak će vreme u kopnenim krajevima biti svežije, prepodne uz maglu, a poslepodne će biti i sunčanih perioda. Zatim u petak stiže novo pogoršanje s kišom i daljim padom temperature – tad će temperatura pasti ispod 10 stepeni, a u višim predelima moguć je i sneg, prenosi Dnevnik.hr.

Na obalu u sredu stižu lokalni pljuskovi i grmljavina, posebno u Dalmaciji. Zatim će u sredu popodne i u četvrtak biti delimično do pretežno sunčano. U četvrtak slab do umeren jugo, a u petak bura koja će jačati i doneti novo pogoršanje vremena.

Bonus video:

03:42

DA LI ĆE POSLE OKTOBARSKOG LETA UOPŠTE DOĆI ZIMA? Ristić: Rekordne temperature u Vojvodini, USKORO smenjuju ZAHLAĐENJE I PRVI SNEG

(Espreso/ Dnevnik.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.