RADMAN NIJE JEDINI KOJI SE IZBLAMIRAO, HRVATSKE POLITIČARKE OSTAVILE SU TRAGA: Scena sa KOLINDOM je... (VIDEO)
Kolinda Grabar - Kitarović, Foto: AP

hit

RADMAN NIJE JEDINI KOJI SE IZBLAMIRAO, HRVATSKE POLITIČARKE OSTAVILE SU TRAGA: Scena sa KOLINDOM je... (VIDEO)

Grlić-Radman pokušao je da poljubi nemačku ministricu, što mu nije baš najbolje uspelo pa smo se prisetili drugih (ne)zgoda hrvatskih političara

Objavljeno:

U moru negativnih vesti, hrvatsku javnost dobro je zabavila snimak hrvatskog ministra spoljnih poslova Gordana Grlića-Radmana koji je sudelovao na konferenciji o jačanju i proširenju Europske unije u četvrtak u Berlinu, a na snimanju grupne fotografije ministara spoljnih poslova, Gordan Grlić-Radman pokušao je poljubiti njemačku kolegicu Analenu Baerbok.

Sudeći po snimcima događaja koje su zabeležile vodeće svetske novinske agencije, njoj to nije baš najbolje 'selo' te je okrenula glavu.

Iako su hrvatski političari tokom godina imali brojne gafove susrećući sa stranim političarima, dve su situacije posebno odjeknule u javnosti.

Problematična torba

I bivša hrvatska premijerka Kosor i bivša predsednica Grabar-Kitarović ostale su zapamćene po susretu s bivšim američkim predsednicima Obamom i Trampom.

Svi se dobro sećaju fotografija snimka hrvatske premijerke Jadranke Kosor, njene torbe i Baraka Obame.

Naime, u aprilu 2010. godine Kosor se sastala s tadašnjim američkim predsednikom koji ju je primio u američkoj rezidenciji u Pragu, povodom svečane večere nakon potpisivanja sporazuma New Start Treaty između Amerike i Rusije.

Pre večere tadašnji se predsednik SAD-a zasebno pozdravio sa svakim premijerom, potom je sledilo rukovanje i fotografiranje jer se radilo o sastanku Obame sa šefovima država srednje i istočne Europe.

Kad je došao red na službeno fotografiranje, Jadranka Kosor se zatekla u poprilično nezgodnoj situaciji jer je nosila veliku crvenu torbu, koju je zaboravila ostaviti pre rukovanja i fotografiranja s američkim predsednikom.

Obama joj je savetovao da je ostavi izvan kadra, pored stuba, kako bi oslobodila ruke, što je ona spremno poslušala pa ju je na kraju morala odložiti na pod.

Kolinda blizu Trampa

Hrvatsku javnost 2017. godine zabavljala je pak snimak bivše predsednice RH Kolinde Grabar-Kitarović kako se uporno pokušava približiti tadašnjem američkom predsjedniku Donaldu Trumpu na summitu NATO-a u Bruxellesu.

Na kraju je i uspela u svom naumu. Tokom šetnje svih čelnika država, Kolinda Grabar-Kitarović prema protokolu je bila, dosta udaljena od Trampa, no, čim su se zaustavili, hrvatska predsednica odjednom se stvorila odmah iza Trampa, a kad je Angela Merkel otišla za govornicu, bivša se hrvatska predsednica pojavila u prvom redu tik do Trampa.

Bonus video:

00:07

Kolinda slavi titulu Hrvata

(Espreso/ 24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.