SNAŽAN VETAR ČUPAO STABLA: Jako nevreme pravi haos u Hrvatskoj, u Dalmaciji POTOP! (VIDEO)
Nevreme u Dalmaciji, Foto: Printscreen/Facebook/DalmacijaNews

nevreme

SNAŽAN VETAR ČUPAO STABLA: Jako nevreme pravi haos u Hrvatskoj, u Dalmaciji POTOP! (VIDEO)

Od podne je u Splitu palo 20-ak litara kiše po kvadratnom metru

Objavljeno:

Veliko nevreme u subotu popodne zahvatilo je ostrvo Brač. Stanovnici Milne javljaju da je mjsto potopljeno. Vetar je, između ostalog, čupao i stabla i nestalo je struje.

- Brojna stabla su popadala, i po kablovima koja dovode električnu elergiju do mesta, zato smo zatražili isključivanje električne energije - rekao je za Dnevnik.hr predsednik DVD-a Tino Štambuk.

Na terenu su županijske ceste i HEP pogon Brač, uništeno je dosta krovova i popadalo stabala, ali šteta je samo materijalna - nema ugroženih ljudskih života.

- Nismo očekivali ovaj nalet nevremena da će tako pogoditi našu opštinu, sada je situacija smirena - zaključio je Štambuk.

Od podne je u Splitu palo 20-ak litara kiše po kvadratnom metru. Osim kiše, problematičan je i jugo pa su zbog njega u prekidu neke pomorske linije, javlja Dalmacija njuz.

Frontalni sistem u poslepodnevnim satima subote premeštao se preko područja Dalmacije. Doneo je kišu, a mestimice i jače pljuskove s grmljavinom. Sistem se kreće sa zapada prema istoku, a oko 16:30 zahvatio je krajnji jug zemlje.

Bonus video:

00:13

Nevreme u Novom Sadu

(Espreso / Index)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.