NOVA SAZNANJA O NESREĆI U VENECIJI: Istraga ide u dva smera, a sumnja se da je ovo UZROK TRAGEDIJE
Nesreća u Veneciji, Foto: Livemedia/Fotogramma / Zuma Press / Profimedia

STRAVIČAN DOGAĐAJ

NOVA SAZNANJA O NESREĆI U VENECIJI: Istraga ide u dva smera, a sumnja se da je ovo UZROK TRAGEDIJE

Nova teorija o stravičnoj nesreći u Veneciji jeste da je vozaču navodno pozlilo

Objavljeno:

U strašnoj nesreći koja se u utorak dogodila u Veneciji poginula je 21 osoba, a njih 15 je povređeno. Do tragedije je došlo kad je autobus koji je prevozio turiste sleteo s nadvožnjaka u blizini Venecije u severnoj Italiji i zapalio se.

Novinar Borna Šmer za Dnevnik HTV-a javio se ispred bolnice u Miranu i izneo nekoliko informacija o toku istrage.

„Istraga ide u dva smera. Najverovatnije je vozaču pozlilo. Njegovo telo je na obdukciji, a tužilaštvo ima rok od 90 dana da obznani rezultate obdukcije“, rekao je Šmer, a prenosi Jutarnji list.

Prema trenutno dostupnim podacima, autobus je na 830 metara dugačkom nadvožnjaku iznenada počeo da skreće udesno, nakon toga tridesetak metara klizio je uz zarđalu zaštitnu ogradu pa sleteo sa visine od desetak metara. Na mestu nesreće nema vidljivih tragova kočenja, piše HRT.

Ipak, još je mnogo nepoznanica u celoj priči. Postoje dve teorije o mogućem uzroku nesreće. Prva, već spomenuta, je ta da je vozaču pozlilo. Druga verzija da mu je s leve strane prilazio autobus koji nije na vreme uočio zbog čega je izveo loš manevar i sleteo s nadvožnjaka. Istražitelji su preuzeli crnu kutiju koja bi trebala da pruži više odgovora.

1 / 4 Foto: LivemediaFotogramma Zuma Press Profimedia

Inače, reč je o električnom autobusu s baterijom od 350 kWh, starom samo godinu dana i opremljenom kamerama. Ali, zbog razloga privatnosti one nisu snimale vozača. Za sada se isključuje mogućnost da je požar izazvan baterijama.

Neki od preživelih putnika i dalje se nalaze u bolnici, među njima i Marko Baković, čija je supruga Antonela stradala u nesreći.

„Pacijent u Miranu izašao je iz jedinice intenzivne nege i nalazi se na odeljenju Opšte hirurgije. Njegovo opšte stanje dobro napreduje. Ne znamo kada bi mogao da bude otpušten jer se stanje hospitalizovanih pacijenta uvek može menjati, ali trenutno stanje daje razloga za optimizam“, rekla je Sijara Berti, direktorka bolnice.

„Nekoliko dana od tragedije pokušavaju da shvate šta im se dogodilo i šta su preživeli i moramo im dati vremena. Velika je podrška među pacijentima. Bil smo i s porodicama iz Hrvatske. Oni su u teškom stanju, a zahvaljujem se i hrvatskoj konzulki s kojom smo imali sjajnu saradnju od početka“, rekao je Moreno de Rosi, primarijus psihijatrije u bolnici.

Novinar HRT-a o nesreći je razgovarao i s italijanskim advokatom koji je specijalizovan za saobraćajne nesreće. On je rekao da bi porodica žrtava, kao i povređeni, mogli da očekuju odštetu i do ukupno 35 miliona evra.

„Tužilaštvo je dalo dopuštenje da porodice poginulih mogu da preuzmu njihova tela“, saopštio je novinar HRT-a.

Bonus video:

00:23

PIJANI VOZAČ SE ZAKUCAO U TRAKTORSKU PRIKOLICU, POGINUO SUVOZAČ (22): Teška saobraćajna nesreća kod Obrenovca!

(Espreso/Jutarnji list)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.