APOKALIPTIČNE SCENE U HRVATSKOJ Požar guta hiljade kvadrata, vatrogasci i dalje na terenu
Požar u Hrvatskoj, Foto: Printscreen/Facebook/Dragan Vulin

izdato upozorenje građanima

APOKALIPTIČNE SCENE U HRVATSKOJ Požar guta hiljade kvadrata, vatrogasci i dalje na terenu

Veliki požar u dvorištu fabrike Drava u Hrvatskoj

Objavljeno:

U krugu dvorišta fabrike Drava International u osječkom prigradskom naselju Brijest došlo je do požara. Gori plastična masa i ambalaža, javila je policija, a požar gasi oko 50 vatrogasaca.

Načelnik štaba Civilne zaštite Osijeka Dragan Vulin izjavio je novinarima na mestu događaja kako je požar, koji je planuo iza ponoći, kada se govori o osječkom području, do sada nezapamćenih razmera.

Vatrom je zahvaćena uskladištena plastika na više hiljada kvadratnih metara, požar još uvek nije pod kontrolom, a jutros se proširio i do proizvodnog objekta kompanije.

Na terenu su javne vatrogasne jedinice Osijeka i Belog Manastira i čak 21 Dobrovoljno vatrogasno društvo, s područja Osijeka i okoline.

Vulin je zamolio sve građane Osijeka i okoline, da što manje borave na otvorenom. Stanje nije toliko alarmantno da ne smeju da izlaze, ali oni koji imaju problema s disajnim organima, neka se čuvaju, a svi neka zatvore prozore na svojim objektima, zbog mogućeg štetnog delovanja gasova, usled izgaranja plastike, dodao je.

Vetar za sada dim ne nosi prema Osijeku, ali svakako treba biti oprezan, poručio je Vulin.

Ističe kako požar još uvek nije pod kontrolom, ali s obzirom na sve angažovane vatrogasne snage veruje da će vrlo brzo biti lokalizovan.

Za sada nema povređenih osoba, bilo je nekoliko manjih intervencija Hitne pomoći prema vatrogascima, koji su bili izloženi veoma visokoj temperaturi, rekao je Vulin.

U samom pogonu bilo je raznih uskladištenih gasova i zapaljivih tečnosti, koji se koriste u procesu proizvodnje i prerade plastike, pa smo od samog početka gašenja imali izazov kako to izmestiti, i to je premešteno na siguran deo, koji nije zahvaćen požarom, istakao je Vulin.

Napominje kako toaan uzrok požara još nije poznat, a vatra je buknula dalje od proizvodnog pogona, na spoljnom odlagalištu plastike.

Bonus video:

01:36

VATRA JE BILA TOLIKO JAKA, SPASAVALI SMO SVETINJE Detalji drame prilikom požara u manastiru Vraćevšnica kod Gornjeg Milanovca

(Espreso/Jutarnji list)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.