VLASNIK APARTMANA IZ SPLITA U SUZAMA: Tvrdi da je prevaren, ZBOG JEDNE STVARI SUMNJA NA NEKOG BALKANCA
Split, Foto: Profimedia

vlasničke muke

VLASNIK APARTMANA IZ SPLITA U SUZAMA: Tvrdi da je prevaren, ZBOG JEDNE STVARI SUMNJA NA NEKOG BALKANCA

Vlasnik apartmana iz Splita u suzama zbog prevare vredne 28.000 evr

Objavljeno:

Splitski iznajmljivač apartmana ostao je, tvrdi, bez svojih para, onda kada ga je jedan od najvećih servisa za onlajn rezervaciju smeštaja na svetu prevario za 28.000 evra. Izlevortiran njihovim neprofesionalnim radom, kaže da je sigurno za sve kriv neko sa "balkanskim genom".

Naime, Splićanin koji već pet godina legalno posluje sa ovim servisom i koji do sada nije imao ovakvih problema, tvrdi da od juna ove godine pa sve do sada nije dobio svoj novac. Iako ih je kontaktirao više puta, od novca ipak kaže, ni traga ni glasa.

Dobro, ako su i platformu nadograđivali krajem juna, početkom jula, kako to do danas nisu rešili? Biće dobro ako je samo to u pitanju, ali se bojim da su uložili milijarde u neki posao i da je to neko od njih, vlasnika, pokupio. Pare su đavo", objašnjava M. P.

Za njega je, 28.000 evra veliki novac. Daleko od toga, kaže, da se od te svote ne može lepo živeti, ali u pet godina legalnog poslovanja i svih plaćenih poreza, još nije vratio novac koji je uložio u kompletno renoviranje kuće.

"S ovim servisom sarađujem poslednjih pet godina i do ovog leta nije bilo nikakvih problema. Isplate su išle redovno, od 5. do 15. u mesecu. Sve tačno, u nekadašnjem lipu, danas u centu", kaže on.

To vam je kao da zovete narkomana"

Međutim, poslednjih meseci nikako do novca, a nema šta nisam pokušao i još pokušava.

"To vam je kao da zovete narkomana. Početkom juna kada sam zvao korisničku službu rekli su mi: 'Nadograđivali smo platformu. Imamo nekih problema. Neće ići nikome isplate ovaj mesec'. Nisam paničio, mislio sam u stilu 'dobro, platiće'. Početkom avgusta sam zvao opet, kažu: 'U planu je, ide isplata 6. u mesecu'. Aj dobro. Došao i taj 6., zovem ih, oni opet: 'Nije još ništa, imamo nekih problema. U planu ste, biće 15.'. Dobro, dođe 15... Zovem, obećavaju: 'U planu ste, pred kraj mjeseca, 22. ili 23. avgusta'. I onda sam počeo da zovem iz dana u dan, jer računu stižu...", objašnjava on.

Onda kada ih je opet zvao, rekli su mu a će uplata biti 2. septembra, ali se kaže, ni to nije desilo. Zbog toga odlučio je da ih zove svaki dan.

"Zadnjih sedam dana, sednem za telefon svako jutro, zovem i pitam kad će ići isplata. Ma ništa. Čak mi je žena u korisničkoj službi rekla da tražim pravnu službu. Čekajte, servis mi to govori?! Čiju pravnu službu? Valjda misle na neku spoljašnju..." ljutito će M. P.., piše Slobodna Dalmacija.

Informisao se i po tom pitanju i saznao kako ne može ništa pametno da uradi iz Hrvatske, jer je potrebno angažovati advokata u Holandiji s obzirom na sedište ovog servisa u Amsterdamu.

"Mislim da od toga nema ništa. Sad bih i to morao da plaćam, nekome tamo da dam punomoć i onda će to trajati godinu ili dve. Katastrofa. A računi ovde stoje... Stvar je vrlo jednostavna – ili će servis propasti i neko će pokupiti lovu ili će nam platiti u sedeća dva, tri meseca. Ako kleknu, naplate za nikog od nas nema. I s time se morati pomiriti", razmišlja splitski iznajmljivač.

Ponavlja kako su u zasigurno u pitanju milijarde evra koje ovaj servis za onlajn rezervaciju obrće u poslovanju i na stranu, dodaje, što nisu isplatili brojne iznajmljivače za letne rezervacije, ali ide sezona skijanja.

"Rezervacije idu sada, a oni sve pare uzimaju unapred. Mesecima unapred ih drže kod sebe i pre realizacije rezervacija. To su neki mutni poslovi... Jedino da možda ne finansiraju rat u Ukrajini? Možda su uložili u oružje. Ništa mi drugo ne pada na pamet. Čoveče, pa oni mogu kupiti Fejsbuk, sve živo. Moćniji su od bilo koje druge platforme. Broj jedan u svetu", objašnjava on.

Biće da radi neko sa balkanskim genom"

Na pamet mu, kad već glasno razmišlja, pada i još jedna mogućnost...

- Ili je neko od njih, deoničara, pokupio lovu na svoje račune i sada firma ne može da isplaćuje. I to dobro kriju. Biće da ima među njima tamo neko s genom s Balkana. Sve mi na to nalikuje. U tom deoničarskom društvu mora bit' neko s balkanskim genom neke praprabake", sad se već samom sebi sme M. P..

Zapravo, ne zna da li bi plakao ili se smejao, pa čekajući svoj novac živi sa samo jednom mišlju 'valjda niko u ovom servisu-u nema gen s Balkana'. Jer ako ima, ishod se zna.

Bonus video:

01:00

SLOVENIJA I HRVATSKA SU HTELE DA ZARATE PA SU OBE PRIMLJENE U EU Anđelković analizira: Nije Kosovo problem, već OVO

(Slobodnadalmacija.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.