TRAGEDIJA KALNIK ZAVILA U CRNO, PROGLAŠENI DANI ŽALOSTI: Ovo su mladići koji su poginuli u teškoj nesreći
Foto: Facebook

STRAŠNO

TRAGEDIJA KALNIK ZAVILA U CRNO, PROGLAŠENI DANI ŽALOSTI: Ovo su mladići koji su poginuli u teškoj nesreći

Sahrana mladića biće sutra, 13. septembra u 15 sati na Mesnom groblju Kalnik

Objavljeno:

U opštini Kalnik danas i sutra je Dan žalosti zbog smrti trojice mladića koji su poginuli u teškoj saobraćajnoj nesreći.

Sahrana mladića biće sutra, 13. septembra u 15 sati na Mesnom groblju Kalnik.

Do nesreće je došlo u nedelju uveče kod skretanja za mesto Međa kada je automobil "Audi A3", u kojem su bili mladići, sleteo sa puta i udario u ogradu mosta preko kanala.

"Bili su mladi, vredni, radili..."

Pogibija trojice mladića zavila je u crno kompletan kalnički kraj. Na mestu događaja u ponedeljak ujutro bio je načelnik Mladen Kešer, koji je upravo bio završio s obilaskom porodica tragično preminulih mladića, piše Podravski.

"Danas ujutro razgovarao sam sa županom i istakao da treba rešiti taj problem, nažalost rešavamo ih nakon što se tragedija dogodi. Na toj deonici se postižu dosta velike brzine i tu je taj zavoj na kojem su pre desetak godina poginuli brat i sestra", pojasnio je Kešer, koji će ovim povodom u Opštini proglasiti trodnevnu žalost.

Opština Kalnik će preuzeti i kompletnu brigu oko organizacije sahrane i svih popratnih detalja.

"Momci su to zaslužili, bili su mladi, vredni, radili, pred njima je bio život, nažalost noćas se ugasio. Teško je danas bilo šta reći", kazao je Kešer kratko i apelovao na vozače da smanje brzinu u saobraćaju.

Ujak najstarijeg poginulog mladića (29) kaže da su se mladići vraćali s pića.

"Moj nećak je trebao 25. oktobra da proslavi 30. rođendan, već je spremao feštu, a sad ga više nema", rekao je ujak za Podravski.hr.

"Ne pamtimo ovako nešto"

Slično govore i meštani. Borje je malo mesto, mladiće su znali svi, hvale ih i kažu da su bili dobri momci, a što je najgore, ceo je život bio pred njima, prenosi reči meštana ePodravina.

Život su u stravičnoj saobraćajnoj nesreći izgubili Luka (22) iz Gornjeg Borja i putnici u automobilu Martin (29) iz Donjeg Borja te Ivan (26) iz Kalnika.

"Išli su na posao, bili su dobri, vredni… Jedan je radio u tržnom centru, drugi je bio mehaničar u Čakovcu, bili su prijatelji, družili se", kaže Vesna.

Ivan Varović priča kako je jedan od njih išao za vatrogasca i da su momci bili dobri ljudi.

"Od crkve sam ni 100 metara, tu je sam zavoj, ja se bojim iz dvorišta van, tu su deca, idu u školu, to je katastrofa i evo sad se dogodila na glavnoj raskrsnici tragedija", kaže on.

Božo iz Kalnika priča da je policija došla rano ujutro kod njegovih suseda da ih obavesti o smrti Ivana, a onda je i on saznao šta se dogodilo.

"Ovo je velika tragedija, momci su bili mladi, dragi, ne pamtimo ovako nešto", kažu vidno u šoku.

Bonus video:

00:37

Saobraćajna nesreća u Raški

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.