MOGLA DA MU BUDE POSLEDNJA VEČERA: Turistu na hrvatskom ostrvu ujela osa, a onda je počeo pravi pakao
Osica, Foto: Creative Touch Imaging Ltd/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

UMALO TRAGEDIJA

MOGLA DA MU BUDE POSLEDNJA VEČERA: Turistu na hrvatskom ostrvu ujela osa, a onda je počeo pravi pakao

Na ostrvu Lastovu nemačkog turistu je ujela osa. Budući da je imao jaku alergijsku reakciju, nije odreagovao ni na treću dozu leka. Zbog toga je završio u bolnici.

Objavljeno:

Prava drama odvijala se u utorak u Zaklapatici na dalmatinskom ostrvu Lastovu kada je nemačkog turistu ujela osa dok je večerao.

Slobodna Dalmacija navodi da je ovaj šezdesetogodišnjak po svemu sudeći bio alergičan na ubod ose, pa je ubrzo pao u anafilaktički šok. Odmah je pozvana doktorka na tom ostrvu koja je mu je dala propisanu terapiju.

Međutim, nesrećni Nemac nije reagovao ni nakon treće doze leka, pa je doktorka ustanovila da je zbog jake alergijske reakcije u kritičnom stanju i da ga hitno treba prebaciti u bolnicu.

Da nije bilo Frane Škratulje, vlasnika "Santor travela" i njegovog desetak metara dugog gumenjaka kojim prevozi turiste na izlete, letovanje na Lastovu za tog gosta bi se završilo tragično.

Pošto je u utorak uveče duvala jaka bura, prevoz helikopterom nije bio moguć, pa je pozvana brodić Hitne pomoći koji je stacioniran u Dubrovniku.

- Rekli su nam da im je do Lastova potrebno od dva do dva i po sata plovidbe, a budući da je bilo mora, put bi trajao sigurno i duže – kazao je Škratulja hrvatskom listu.

On je dodao da park prirode Lastovo ima adekvatan brodić, ali dok bi se skupila posada i dok bi stigli čovek bi verovatno umro, pa se zbog toga on odmah ponudio da ga do korčulanske uvale Brna preveze gumenjakom ako vremenski uslovi to dozvole.

- U Brnu smo stigli za pola sata, a tamo je već čekala Hitna pomoć koja je Nemca odvezla u dubrovačku bolnicu – ispričao je Škratulja, dodajući da su mu javili da je nemački turista u medicinsku ustanovu stigao u poslednjem trenutku i da se oporavlja.

Bonus video:

07:09

ZAŠTO SMRDIBUBE SMRDE? Biolog objasnio šta insekt ispušta kada se oseti ugroženo I DA LI JE OPASNO ZA LJUDE

(Espreso/Kurir.rs/Slobodna Dalmacija)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.