AKTIVIRAO JE BOMBU U KUHINJI, PRIZOR JE BIO JEZIV! Detalji ubistva i samoubistva u staračkom domu
Policija u Hrvatskoj, Foto: Sime Zelic / Pixel Media / Profimedia

tragedija

AKTIVIRAO JE BOMBU U KUHINJI, PRIZOR JE BIO JEZIV! Detalji ubistva i samoubistva u staračkom domu

Do ekplozije je došlo u prizemlju staračkog doma, a smrtno su stradali 85-godišnjak i 81-godišnjakinja, dok je 79-godišnjak teško povređen

Objavljeno: 22:18h

Dve osobe poginule su u eksploziji koja se dogodila u Zagrebačkoj ulici u Dugom Selu danas oko 13.30 sati. Treća osoba je teško povređena i operisana u KB Dubrava.

Do ekplozije je došlo u prizemlju staračkog doma, a smrtno su stradali 85-godišnjak i 81-godišnjakinja, dok je 79-godišnjak teško povređen. Lekar Kristijan Ćupurdija, rekao je da se radi o teškim povredama trbuha i donjih ekstremiteta.

Kako piše Jutarnji list 85-godišnjak je u prizemlju kuće aktivirao ručnu bombu u kuhinji u kojoj su u tom trenutku bile tri osobe. Muškarac (85) koji je aktivirao bombu je iz naselja nešto više od desetak kilometara od Novog Marofa, dok je 79-godišnjakinja iz jednog mesta u okolini Krapine. Policija ovaj događaj tretira kao ubistvo i samoubistvo. Policija je na licu mesta zatekli stravičan prizor.

"Ovo je bila jedna od najmučnijih intervencija koje su se dogodile na našem području. Prizor je bio stravičan", rekao je komandir policije za Dugo Selo Željko Remenar i dodao kako će uviđaj verovatno trajati do kasnih noćnih sati.

Gradonačelnik Nenad Panian, koji živi u susjedstvu, novinarima je rekao da je u objektu živjelo ukupno petero ljudi. Preostalih dvoje zbrinuto je preko socijalne službe. Što se tiče ilegalnog oružja, Panian je rekao da je u Dugom Selu "dosta stanovnika iz rata". Rekao je da se prelako dolazi do oružja i da je "psihička situacija u svijetu nakon korone i rata drugačija".

Eksplozivnu napravu za koju tek treba veštačenjem pronađenih ostataka da se utvrditi o kojoj se vrsti radi, 85-godišnji je penzioner prema nezvaničnim informacijama doneo je odnekud sa sobom.

Bonus video:

00:10

Eksplozija u smederevskoj železari

(Espreso/Kurir.rs/Jutarnji list)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.