MASOVNO TROVANJE U HOTELU NA POZNATOM ODMARALIŠTU NA JADRANU: Simptomi su JEZIVI, hotel pokušao sve da ZATAŠKA?
Korčula, Foto: PrintScreen/ YouTube/ sLOVEnians travel

horor na korčuli

MASOVNO TROVANJE U HOTELU NA POZNATOM ODMARALIŠTU NA JADRANU: Simptomi su JEZIVI, hotel pokušao sve da ZATAŠKA?

Jedna porodica zatražila pomoć u lokalnom domu zdravlja nakon što je dete ceo dan povraćalo

Objavljeno:

Više od 20 stranih turista navodno se otrovalo hranom u hotelu "Adria" u Veloj Luci na Korčuli.

Turisti iz više država tražili su prema navodima lokalnih medija pomoć lekara jedan za drugim u roku od samo nekoliko sati. Imali su iste simptome, mučninu, povraćanje i proliv, a posle se kod nekih javila i povišena temperatura. Jedna žena imala je navodno čak 40 stepeni.

- Ljudi su iscrpljeni i potrošeni, nekima su zdravstvene tegobe polako prošle, ali deo još trpi bolove i teškoće - svedoči gost iz Bosne i Hercegovine.

Korčula
Korčulafoto: PrintScreen/ YouTube/ sLOVEnians travel

Navodi da je i njegova porodica zatražila pomoć u lokalnom domu zdravlja nakon što je dete ceo dan povraćalo. Na kraju je moralo da primi infuziju.

- Moja supruga još nije dobro. Nadam se da će uskoro biti bolje. Na hitnoj su nam rekli da prema simptomima pretpostavljaju da se radi o trovanju hranom, ali i da bi trebalo da urade detaljnije analize radi potvrde uzroka. Čini mi se da se velike količine nepojedene hrane od ručka do večere prepakuju ili se sledećeg dana podgrevaju. Videli smo dosta salata s majonezom, a nakon ovoga više majonez nisam video u ponudi. Doktori su nas pitali da li dete jelo majonez, jaja i piletinu jer od te hrane, ako se pokvari, najčešće nastaju ovakvi simptomi. Vidim i da je zatvoren bazen u hotelskom dvorištu - tvrdi gost.

Navodi da se obratio menadžeru hotela na Korčuli.

- Nakon svega tvrde da je reč o virozama. Pa da je reč o virozi, pojavile bi se dan pre i trajale bi dan kasnije, ali koliko znam posle situacije koju trpimo više niko se više nije razboleo - navodi turista iz BiH.

Korčula
Korčulafoto: PrintScreen/ YouTube/ sLOVEnians travel

Smatra da hotel želi da zataška incident.

- Slučaj je navodno prijavljen, ali nas niko od nadležnih institucija nije kontaktirao da se vidi o čemu se tu stvarno radi i da vidi naše nalaze već se sve "vodi" pod sumnjom na virozu. Mi smo u hotelu prijavili da smo bili na hitnoj. Refundirali su nam troškove dva noćenja, čujemo da su isto uradili i drugim ljudima, ali čovek planira letnji odmor još od februara i onda dođe ovde i gotovo celi odmor provede u mučnini i prolivu - kaže gost i naglašava da je važno da se otkrije zbog čega se to dogodilo.

Neki su gosti, prema njegovim saznanjima, napustili hotel. Čuo je da su u hotel došli inspektori, da su rađene određene analize, ali o tome nema direktnih saznanja.

Bonus video:

02:53

SA OVOM NAMIRNICOM NIKAKO NE PRETERUJTE! Srbi je svakodnevno konzumiraju, a nisu ni svesni kakvo TROVANJE može izazvati

(Espreso/ Slobodna Dalmacija/)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.