VIĐENA ZMIJA NA PLAŽI KOD MAKARSKE: Lovi "BRZINOM KAO MUNJA", a slavu PREUZEO muškarac sa NAJJAČOM IZJAVOM (FOTO)
Zmija, ilustracija, Foto: Printscreen/Facebook/Sunshine Coast Snake Catchers 24/7

nije naivno

VIĐENA ZMIJA NA PLAŽI KOD MAKARSKE: Lovi "BRZINOM KAO MUNJA", a slavu PREUZEO muškarac sa NAJJAČOM IZJAVOM (FOTO)

Najsmešnija, prema navodima, jeste bila reakcija čoveka koji je rekao „Ma, ‘ko je šljivi ne da se meni ustajati“ kada je ugledao zmiju

Objavljeno:

Neobičan i neugodan prizor iznenadio je kupače na plaži na Brelima kod Makarske. Naime, dok su mnogi se sunčali na suncu, primetili su nešto što je na prvi pogled ukazivalo da se radi o zmiji - i bili su u pravu.

„Najpre nismo bili sigurni da li je zmija u pitanju. Međutim počela se kretati brzinom munje plažom i završila je kod čoveka što je pio pivo iza ležaljke pa je pojela guštera. Ljudi su u neverici gledali, a tako i ja. U pitanju je zmija šilac“, izjavio je iznenađeni čitalac 24sata.hr.

Kako tvrdi, najsmešnija je bila reakcija čoveka koji je rekao „Ma, ‘ko je šljivi ne da se meni ustajati“.

Šilac, zmija čija se dužina tela kreće od 100 do 130 centimetara jedna je od najbržih zmija u Hrvatskoj. Prepoznatljiva je po vitkom telu na kojem je glava jasno istaknuta te dugačkom repu. Smatraju ih najmanjim evropskim zmijama.

Toni Koren, biolog iz udruženja Hila tvrdi da je prava retkost videti ju zbog njene izuzetne brzine te da je za ljude potpuno bezopasna.

„Znaju zalutati svugde, sve je njihovo stanište, hrane se gušterima i manjim zmijama. Česta je njihova pojava na području Dalmacije, od Paga pa sve do juga. Zbog svoje brzine, prava je sreća da uopšte mogu da se vide. Ljudima ne predstavlja nikakvu opasnost“, izjavio je.

Bonus video:

00:17

Zmija u centru Beograda

(Espreso/ Nova.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.