ZAŠTO MINISTAR NIJE U LUDAČKOJ KOŠULJI? Novi tekst Vedrane Rudan je o SFRJ, i oduvao je!
Foto: Printscreen/youtube/History189

obavezna lektira

ZAŠTO MINISTAR NIJE U LUDAČKOJ KOŠULJI? Novi tekst Vedrane Rudan je o SFRJ, i oduvao je!

Za vreme Jugoslavije jedan je pop vredio više od dvadeset današnjih popova
Objavljeno: 07:41h

U Jugoslaviji nisu postojali "zaplenjeni". O pravoj bedi, onoj istinskoj, o bedi koja grize tebe i koja će gristi sve tvoje doveka znali su samo oni koji su čitali Steinbeckove "Plodove gnjeva". Upravo ih čitam i saosećam sa građanima Hrvatske o kojima je Steinbeck pisao 1939. godine.

U Jugoslaviji je Todorićev otac bio u zatvoru. U Hrvatskoj nema jebene šanse da će Todorić završiti iza rešetaka. Nou faking čens. Doduše, da nije imao pomagače ostao bi ono što je na startu bio, trgovac crvenim karanfilima. Do smrti će, iako je uništio na desetke tisuća sudbina hrvatskih građana, leteti u svom helikopteru, on i njegova čerga, od dvorca do dvorca, od vile do vile, od ostrva do ostrva. Novinari koji su mu godinama pušili danas otkrivaju kako žive Todorići. Sirota piskarala, rade na ugovor, opet pišu po narudžbi u nadi da će za godinu ili dve dobiti sto kuna.

foto: Fonet

Ma znam. Jugoslavija je propala, a propala je jer se svet promenio, a propala je i zato jer je bila prezadužena. Ha, ha, ha. Ljudi su predobro živjeli na kredit, a to nije moglo trajati doveka. Zašto će doveka trajati to što mi danas prestrašno živimo na kredit niko nam ne može odgovoriti.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.