VELIKA NESREĆA, SVET U ŠOKU: Cesna 172 se zakucala u drvo, POVREĐEN SRBIN
Cesna/Ilustracija, Foto: VOP Brač

ŠTA JE OVO?

VELIKA NESREĆA, SVET U ŠOKU: Cesna 172 se zakucala u drvo, POVREĐEN SRBIN

Avion koji je učestvovao u udesu je Reims Cessna 172 Skyhawk 9A-DMA, jedan od najpopularnijih aviona za obuku i privatno letenje na svetu

Objavljeno:

Prema preliminarnim informacijama do kojih je došao Aero.rs pri pokušaju poletanja došlo je do gubitka snage motora. Piloti su pokušali da spuste avion na pistu ali su sleteli na livadu nekih 200 metara od piste pri čemu su zakačili stablo.

Avion Cessna 172 imao je udes u Sinju u Hrvatskoj juče (30.7.) kasno popodne kada je izleteo sa poletno-sletne staze i udario u stablo. Dve osobe su povređene, jedna lakše i jedna teže, izvestili su hrvatski mediji.

"Županijski centar 112 Split primio je u 19.34 sati dojavu da je na aedromu Sinj došlo do nesreće prilikom sletanja manjeg aviona. O nesreći su obaveštena hitna pomoć, policija, JVP Sinj, Hrvatska kontrola zračne plovidbe (HKZP) i Agencija za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu", navodi Jutarnji list.

Iz Kliničkog bolničkog centra Split saopštili suda su piloti strani državljani 1973. i 1974. godište i izvan životne opasnosti. Jedan ima lakše povrede, a drugi frakturu lumbalnog pršljena", prenosi Hini u splitskom KBC-u.

Avion koji je učestvovao u udesu je Reims Cessna 172 Skyhawk 9A-DMA, jedan od najpopularnijih aviona za obuku i privatno letenje na svetu.

Sudeći po oštećenjima, popravka je malo verovatna. Prema preliminarnim informacijama do kojih je došao Aero.rs pri pokušaju poletanja došlo je do gubitka snage motora. Piloti su pokušali da spuste avion ali su sleteli na livadu nekih 200 metara od piste pri čemu su zakačili stablo.

Dalmatinskiportal.hr navodi da su u avionu bili jedan građanin Srbije i jedan Slovenije. Cessna je pripadala Aero klubu Split

Bonus video

04:12

AVION F-16 NE SME DA POLETI IZ UKRAJINE! NATO SE MOŽDA UKLJUČI U RAT? Eksperti šokirali: Rusija ćebiti prisiljena da uradi OVO

(Espreso/Aero.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.