"SITUACIJA NIJE DOBRA": Bukti POŽAR kod Dubrovnika! (VIDEO)
Dubrovnik, Foto: Printscreen/Facebook/Vatrogasci

stašno

"SITUACIJA NIJE DOBRA": Bukti POŽAR kod Dubrovnika! (VIDEO)

Požar se gasi na dva fronta, istočnoj i zapadnoj

Objavljeno:

Dva velika požara buknula su u ponedeljak uveče u okolini Dubrovnika, od kojih je jedan u Župi dubrovačkoj zapretio i kućama, koje su srećom odbranjene. Gašenje požara otežava jak vetar.

Stjepan Simović, zapovednik Vatrogasne zajednice Dubrovačko-neretvanske županije, kaže da je stanje na terenu neizvesno.

"Nije dobra situacija, jak vetar nam je otežavao celo jutro, ali ovaj orkanski vetar koji je krenuo popodne poremetio je sve ono što smo radili i trudili se. Sve je pošlo bukvalno nizbrdo", izjavio je Simović.

Požar se gasi na dva fronta, istočnoj i zapadnoj.

"Požari se brzo šire, Župa je opština koja je mala površinom, a puno naseljena i turistički razvijena tako da sad moramo jako brinuti šta će se događati", rekao je Simović.

On je rekao da jugoistočni vetar otežava situaciju.

"Neverovatno je da ga on goni gore, pa ga vrati dole, kao da duva jugo pa bura, a ako krene na buru, imaćemo jako velikih problema", zabrinut je Simović koji dodaje da iznad Vrela postoji takođe problem.

"Aktivirao se jedan požar i tamo imamo jedan front koji je jako zahtevan", rekao je.

Kanaderi su se zbog vetra povukli, pa borba s požarima zavisi samo od ljudskih snaga.

"Danas su bila dva kanadera ceo dan, ali jednostavno ne ide, jak im je vetar, nisu mogli da rade. Turbulencije su bile velike i jaki udari vetra", objasnio je Simović.

Bonus video:

00:58

NAKON OLUJE USLEDIO POŽAR, 30 LJUDI BEZ DOMA! Meštani u plaču: Suprug je samo OVO rekao, SVE ŠTO SMO GODINAMA GRADILI NESTALO JE

(Espreso / Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.