POSLE SNIMKA ZLOSTAVLJANJA DECE U OSIJEČKOM DOMU, ISPLIVALI NOVI DETALJI! Majka otkrila šta su radili njenom SINU
Nasilje nad decom, Foto: Profimedia

Nasilje nad decom

POSLE SNIMKA ZLOSTAVLJANJA DECE U OSIJEČKOM DOMU, ISPLIVALI NOVI DETALJI! Majka otkrila šta su radili njenom SINU

Posle ovog dokumenta teško je poverovati da je nasilje u Domu "izolovan slučaj"

Objavljeno:

Hrvatski sajt "Telegram" došao je u posed novog lekarskog izveštaja koji dokazuje neopreznost odgovornih osoba u Domu Klasje u Osijeku, koji je ovih dana, zbog mučnog snimka verbalnog zlostavljanja dece predškolskog uzrasta, koje je objavljen u ponedeljak, dospeo u žižu javnosti.

Taj dokument na stravičan način opovrgava tvrdnje direktora Doma Klasja Vedrana Škugora da je u ustanovi na čijem je čelu sve u redu i da je događaj koji je otkriven samo izolovan slučaj, saznaje Telegram.hr.

Majka (32) čije je dete smešteno u Dom Klasje, sa kojom je „Telegram“ juče razgovarao, pokazuje lekarski izveštaj od 19. juna ove godine trogodišnjeg sina, koji je iz Doma Klasje odveden u bolnicu zbog povišene temperature (39,5) nepoznatog porekla iz Doma Klasje odveli u specijalističku pedijatrijsku ordinaciju u Osijeku, koja se nalazi u obližnjem Domu zdravlja.

„Pelene mokre i teške“

U izveštaju lekar opisuje kako dete ima temperaturu četiri dana. Dodaje zapažanje: „ređe menjaju pelene“ i navodi da su pelene u kojima je dete doneto mokre i teške.

To dovoljno govori o nebrizi osoblja u Domu Klasje, gde se dete sa izuzetno visokom telesnom temperaturom tek četvrti dan vodi kod lekara i to u mokrim pelenama, iako je Dom Klasje udaljen samo 250 metara od te ordinacije.

Teško je poverovati da je na tom kratkom putu, koji se peške može preći za samo tri minuta, dete toliko uriniralo da su pelene mogle da budu mokre i teške. Ako dete u takvom stanju odvode lekari, nije teško pretpostaviti kako izgleda briga o deci i kako funkcioniše održavanje higijene u samom Domu, piše „Telegram“.

Doktor tri minuta dalje od Doma

Sama činjenica da je trogodišnje dete iz Doma Klasje sa izrazito povišenom telesnom temperaturom od 39,5 držano u Domu tri dana, pre nego što su odlučili da ga odvedu kod lekara, na samo tri minuta hoda od Doma, govori o aljkavosti i nebrizi za decu. I on na dramatičan način demantuje reči direktora Škugora, koji pokušava da ubedi javnost da je u Domu Klasje u Osijeku sve u najboljem redu, a incident koji se dogodio je samo izolovan slučaj.

Međutim, iz priča roditelja, kao i iz ovog slučaja febrilnog trogodišnjeg dečaka, evidentno je da se u Domu dešava svašta.

Bonus video:

01:58

NASILJE BEZ VIDLJIVIH TRAGOVA: Žrtve se PLAŠE da PRIJAVE nasilnika - Glavni problem nedostatak podrške? (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso/ Nova.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.