KOLINDA U CENTRU PAŽNJE, STIGLE NAJNOVIJE VESTI: Od juče se sve PROMENILO, ovo nismo mogli ni da NASLUTIMO
Kolinda Grabar-Kitarović, Foto: EPA/Valda Kalnina

NEOČEKIVANA FUNKCIJA

KOLINDA U CENTRU PAŽNJE, STIGLE NAJNOVIJE VESTI: Od juče se sve PROMENILO, ovo nismo mogli ni da NASLUTIMO

Bivša predsednica Hrvatske će novu funkciju obavljati zajedno s bivšim ministrom zdravlja Republike Bocvane

Objavljeno:

Bivša hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović od ponedeljka obavlja novu funkciju. Čelnici Svetske zdravstvene organizacije i Svetske banke imenovali su je kopredsedavajućom u Odboru za globalnu pripremljenost na zdravstvene krize.

„Radujem se vođenju odbora kako bismo postigli naš zajednički cilj da svet učinimo sigurnijim od uticaja pandemija i drugih hitnih zdravstvenih situacija“, kazala je Kolinda Grabar-Kitarović nakon što je u ponedeljak preuzela funkciju.

„Oduševljen sam što je bivša predsednica Grabar-Kitarović pristala da bude kopredsedavajuća u Odboru. Ona će doneti iskustvo u rešavanju nekih od najvećih svetskih izazova. Pripremanje za pandemiju jedan je od takvih izazova i Odbor će biti obogaćen njenim iskustvom“, rekao je direktor Svetske zdravstvene organizacije Tedros Gebrejesus.

Bivša predsednica Hrvatske će novu funkciju obavljati zajedno s bivšim ministrom zdravlja Republike Bocvane.

Kolinda Grabar Kitarović
Kolinda Grabar Kitarovićfoto: AP

U objašnjenju za imenovanje Grabar-Kitarović na tu poziciju iz Svetske zdravstvene organizacije istakli su kako bivša hrvatska predsednica ima iskustvo u spoljnoj politici i kompleksnim multilateralnim procesima te znanje o političkim pregovorima, zagovaranju i donošenju pravilnika potrebnih za promene na globalnom nivou.

(Espreso/ Dnevnik.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.